Roda de premsa per a la presentació de "Ludwig"
Publicat el 29 de setembre 2021

Mazoni publicarà el 5 de novembre el seu nou disc, Ludwig, que s'inspira en l'obra del mític compositor alemany Ludwig van Beethoven. Jaume Pla, que s'amaga sota el nom artístic de Mazoni, s'arrisca amb un nou àlbum de pop que integra i es basa en les composicions de Beethoven. 

El disc, que s'estrenarà sota el segell Bankrobber, està format per deu noves cançons del músic empordanès. "Depèn de la cançó hi ha un 20 % o un 80 % de Beethoven, però totes tenen alguna cosa d'ell", manifesta l'autor de Ludwig, que ha presentat el disc en conferència de premsa al convent de Sant Agustí de Barcelona. L'obra del compositor alemany ha esquitxat tot el nou projecte de Mazoni, introduint-se a cadascuna de les cançons a base de samplers i referències musicals diverses.

Les noves cançons de Mazoni s'han confeccionat a partir de fragments desconstruïts i reorganitzats de l'obra del mestre, però sempre mantenint l'essència i el so característic del músic empordanès. 


Portada del disc "Ludwig" de Mazoni. (Bankrobber).

Quan és preguntat sobre l'origen d'aquesta idea inesperada, en Jaume Pla respon que tot va començar al confinament. "Durant el confinament vaig llegir una biografia de Beethoven molt bona sense cap intenció de fer-ne res", declara, però es va adonar que després de la mort dels compositors, la seva producció musical esdevé patrimoni. Per aquesta raó, diu Jaume Pla: "he volgut fer ús d'aquesta cosa que és de tots, que és la música i, sobretot, jugar, provar coses". 

De fet, Mazoni reivindica que aquesta ha estat la seva aspiració a l'hora de desenvolupar aquest projecte: "És una reivindicació que tant ell (Beethoven) com tants altres no són tan lluny de nosaltres com ens pensem". I expressa: "Beethoven no deixa de ser una excusa d'un moment concret que he viscut jo, i en reivindico el joc i l'atreviment". 

Ludwig ha estat guardonat amb el III Premi Espai Ter que aporta l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i compta també amb el suport a la producció de La Marfà - Centre de Creació Musical (Girona). Dani Ortiz, en representació de La Marfà - Centre de Creació Musical, a la roda de premsa ha parlat de la feina del centre "per facilitar la creació de noves propostes musicals" amb el seu programa de coproducció. Realitzen sis coproduccions anuals. 

Abans de l'estrena, al llarg del més d'octubre, aniran apareixent alguns temes d'avançament a les plataformes digitals. Les primeres presentacions en viu tindran lloc el 31 d’octubre a l’Espai Ter (Torroella de Montgrí) i el 13 de novembre a l’Auditori de Girona. Les entrades ja estan disponibles. En la nova gira, la formació de Mazoni comptarà amb Jaume Pla (veu i guitarra), Miquel Sospedra (baix), Aleix Bou (bateria) i Adrià Bravo (piano). A més, el pre-order s'ha obert avui dimecres. 

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —