'Mediterráneo' porta fins a Sant Sebastià l'èxode massiu de refugiats pel mar
Per Redacció
Publicat el 25 de setembre 2021

El drama de milers de refugiats escapant de països en conflicte ha arribat aquest dijous a la pantalla gran de la mà de Mediterráneo, un llargmetratge dirigit per Marcel Barrena i que compta amb un repartiment encapçalat per Eduard Fernández, Dani Rovira –en la primera cinta després de recuperar-se d'un càncer-, Anna Castillo, Àlex Monner i Sergi López.

El film explica la història de dos socorristes de Badalona, Òscar Camps i Gerard Canals, que el 2015 viatgen a Lesbos impactats per la imatge d'un nen, l'Alan Kurdi, ofegat a les aigües del Mediterrani. Aquest és l'embrió del que va acabar esdevenint Proactiva Open Arms, una organització que no té una "posició política, sinó humana" que "mereixia ser explicada", segons ha explicat Barrena a l'ACN.

Segons el director, Mediterráneo, que arribarà l'1 d'octubre als cinemes, ha estat una pel·lícula "especialment difícil i dolorosa", es un projecte que s'ha allargat cinc anys i que ha suposat molts viatges a Lesbos, una feina "intensa però meravellosa" amb l'Open Arms i moltes entrevistes als camps de refugiats.

El director català entén el cinema com una "arma que s'ha de fer servir", per aquest motiu va decidir fer realitat aquest projecte. Per ell aquesta pel·lícula, no busca alliçonar sinó que busca "sumar i transformar" i és que, com a director, fins ara, ha apostat per projectes compromesos amb la realitat social. A més, reprodueix un dels lemes d'Òscar Camps, que esgrimeix que, segons la llei del mar, a un nàufrag tens l'obligació de salvar-lo, si no ho fas, comets un delicte. "Qui dubti d'això, ha de replantejar-se el significat de la paraula sensibilitat o persona humana", afirma.

El film parla de l'instint humà de salvar algú "quan s'ofega". "Ho faria qualsevol membre d'un partit, de Vox també, fins i tot el mateix Abascal salvaria una vida d'algú que mor a l'aigua. El debat és el q es fa després", reflexiona l’ Eduard Fernández. L’actor defensa que la cinta és un "viatge" des de l'inici, en què dos socorristes deixen Catalunya per anar a Lesbos a veure què hi passa, i creu que no té cap "ideologia".Mediterráneo és una producció de Lastor Media, Fasten Films, Arcadia Motion Pictures, Cados Producciones i Heretic (Grecia) i compta amb la participació de RTVE, Movistar+ i TV3, a més del finançament de l'ICAA i l'ICEC.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —