Barcelona es prepara per a la Mercè esportiva
Barcelona es prepara per a la Mercè esportiva
Per Redacció
Publicat el 18 de setembre 2021

Barcelona es prepara per a una nova edició de la Mercè esportiva. David Escudé, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, presentava el conjunt d’activitats programades en el marc de les Festes de la Mercè 2021: la 43a edició de la Cursa de la Mercè, La Festa del Fitnes 2021 o la VIII Jornada Inclusiva, entre d’altres. “És un moment especial. Fem un pas més. Suposa el tret de sortida cap a la plena normalitat esportiva”, reconeixia.

La ciutat enceta una marató d'esdeveniments esportius durant els pròxims mesos i que indica un punt d'inflexió per a la ciutadania en època postpandèmia. La xifra de 6.000 corredors i corredores a la cursa significa la més participativa en tot l’Estat i converteix la Mercè en la festa més esportiva dels últims temps.

La Cursa, en la seva 43a edició, farà la seva sortida en tres onades, des de tres indrets i en hores diferents (8:30, 8:37 i 8:44), tal com explicava Gabriel Arranz, Director de Promoció Esportiva. La mascareta serà obligatòria abans i després d’una cursa que es desenvoluparà en el seu recorregut habitual i que comptarà amb diversos punts d’avituallament. “S’aplica el màxim de mesures de seguretat perquè la gent se senti còmode i pugui gaudir de l’esdeveniment amb les màximes garanties sanitàries”, afegia Arranz. Es calcula que sigui al voltant de les les 11 hores quan la ciutat recuperi la mobilitat. 

La participació femenina a la Cursa, un dels temes a debat, serà del 30%. Un increment evident però que, per Escudé, no és suficient: “Treballem perquè ho sigui més”. També existirà una variant virtual, de 5.000 o 10.000 metres, per a aquelles persones que també hi vulguin participar però no puguin fer-ho presencialment, i una variant no competitiva per a les persones que tenen qualsevol mena de discapacitat. 

D’altra banda, la Festa del Fitness comptarà amb un total de 1.000 persones que podran gaudir de les activitats a l’aire lliure al Moll de la Fusta. Es portaran a terme a dos escenaris diferents el mateix divendres dia 24 i la durada serà d’una hora. I pel que fa a la VIII Jornada Inclusiva, aquesta es realitzarà al Passeig de Gràcia per primer cop per tal d’aprofitar que Cultura mostra una exposició. “Sumar-s’hi dóna visibilitat. Es pretén promoure l’esport en el col·lectiu de discapacitat i que es pugui fer en igualtat de condicions amb la resta de la població”, indicava Arranz. La gent s’hi trobarà pràctica esportiva adaptada per a tothom i serà de 10 hores a 14 hores.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —