ChatGPT, desenvolupat por OpenAI, en una fotografia d'arxiu.
ChatGPT, desenvolupat por OpenAI, en una fotografia d'arxiu.
ChatGPT, desenvolupat por OpenAI, en una fotografia d'arxiu.
Per Redacció i EFE
Publicat el 20 de novembre 2023

505 dels 700 treballadors d'OpenAI, l'empresa al darrere de ChatGPT, han signat una carta on amenacen amb dimitir després que la junta directiva acomiadés al CEO Sam Altman el passat 17 de novembre per “manca de confiança”. Els treballadors demanen la dimissió de la junta directiva i la readmissió d'Altman juntament amb el cofundador i expresident, Greg Brockman.

Segons informa The Guardianla carta sorgeix poques hores després que el conseller delegat de Microsoft, Satya Nadella, anunciés que havia contractat a Altman i Brockman, amb el fracàs de les negociacions del cap de setmana per a reinstal·lar a Altman sota la pressió dels inversors.

A l'escrit, el personal diu que podria optar per renunciar i unir-se a la nova divisió d'intel·ligència artificial (IA) que Microsoft ha encarregat a Altman i Brockman. Segons exposen al comunicat, Microsoft els hauria assegurat llocs de feina en cas que decidissin unir-s'hi. 

En un text publicat aquest dilluns a la xarxa social X, Nadella ha escrit: “Estem summament emocionats de compartir que Sam Altman i Greg Brockman, juntament amb els seus companys, s'uniran a Microsoft per a liderar un nou equip de recerca en IA”. A això, Altman ha contestat a través de la mateixa xarxa social que “la missió continua”.

La periodista Kara Swisher ha publicat el comunicat dels treballadors a X i ha destacat que el científic en cap d'OpenAI Ilya Sutskever l'ha signat tot i ser membre de la junta que va acomiadar Altman.

Sutskever ha expressat en un missatge a X que “es penedeix profundament” de la seva participació en l'acomiadament sorpresa d'Altman el passat divendres. El científic en cap ha assegurat que la seva intenció mai va ser perjudicar OpenAI i que intentarà “reunir l'empresa”.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —