Mía y Moi
Per Cristina Coll
Publicat el 09 de maig 2021

Avui s’acaba el D’A Film Festival que, per primer cop, ha combinat la modalitat física i la virtual. Un any més, ens ha deixat grans propostes i estrenes com ¡Corten!, de Marc Ferrer o la comèdia ¡Al abordaje!, de Guillaume Brac. Entre elles, hi ha el debut al llargmetratge de Borja de la Vega, Mía y Moi. 

L’òpera prima del director s'ha estrenar al festival D’A a través de la plataforma Filmin i arribarà als cinemes el pròxim 21 de maig. Es tracta d’un drama intimista de dos germans (Mía i Moi) que posa sobre la taula el dol, el trauma i l’herència familiar.

El primer llargmetratge del director és un d’aquells films que et va atrapant a mesura que transcorren els minuts. Gràcies a un muntatge perfectament mesurat, de la Vega aconsegueix transportar-nos a una temporalitat on "aparentment" no passa res. Això ens permet endinsar-nos en cada personatge i en les relacions que tenen entre ells.


Dins d’aquest ambient rural tranquil es genera una certa tensió a causa de la mort de la mare, que incrementa amb l’arribada de l’exparella de la Mía. Encara que sembli que tot trontolli, la pel·lícula aconsegueix mantenir l’equilibri fins al final. 

Mía y Moi transcorre en dos espais simbòlics: la casa familiar atrotinada i la platja. El primer està inundat pels records de la seva mare i en l’altre hi tenen lloc els banys alliberadors dels protagonistes. L’estètica cuidada al detall, els tons càlids i la llum natural culminen en una fotografia que ens deixa imatges per recordar. 

— El més vist —
- Comentaris -
- Etiquetes -
— El més vist —