Microsoft instal·larà un hub d'intel·ligència artificial a Barcelona
Per Redacció
Publicat el 17 de setembre 2021

Microsoft instal·larà a Barcelona el seu nou hub d'R+D especialitzat en l'aplicació de tecnologies d'intel·ligència artificial, segons ha anunciat l'empresa en un comunicat. Aquest centre estarà liderat per l'equip de Jordi Ribas, vicepresident corporatiu de Microsoft Corporation als Estats Units, i pretén atraure talent d'arreu d'Europa. En una primera fase, Microsoft busca una trentena d'enginyers de programari i científics de dades especialitzats en àrees avançades d'enginyeria de programari com la intel·ligència artificial, l'aprenentatge automàtic i el deep learning. En els pròxims anys, es podria arribar al centenar de llocs de feina. El de Barcelona, serà un dels vuit centres de recerca de la divisió WebXT de Microsoft al món.

En declaracions a l'ACN, Ribas ha assegurat que el nou hub de Barcelona "permetrà afegir molt de valor a la proposta de Microsoft a tot el món". Per la seva banda, per al president de Microsoft Espanya, Alberto Granados, la inversió "és una prova més de l'alta qualificació" dels professionals i de la capacitat de l'Estat de ser un "pol d'atracció de talent".

El vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori del Govern, Jordi Puigneró, ha destacat que "Catalunya té les capacitats per liderar el desenvolupament de la intel·ligència artificial a Europa, i s'ha convertit en un pol tecnològic mundial en aquest àmbit". Segons ell, el nou hub de Microsoft "reforça l'ecosistema impulsat per l'Estratègia d'Intel·ligència Artificial de Catalunya i l'aposta conjunta del Govern i Microsoft pel CIDAI, el Center for Innovation Tech and Artificial Intelligence, com a iniciativa de referència per adoptar la intel·ligència artificial a Catalunya".

La vicepresidenta primera i ministra d'Afers Econòmics, Nadia Calviño, ha dit que l'anunci de Microsoft demostra el "compromís" de la multinacional amb Espanya. "El govern d'Espanya està impulsant una ambiciosa agenda digital, recolzada pel Pla de Recuperació, que ja està mobilitzant importants inversions en els sectors de més futur", ha afirmat la vicepresidenta espanyola.

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, ha aplaudit també l'anunci de Microsoft. "És una bona notícia que hagi escollit Barcelona per acollir el hub d'R+D centrat en models d'intel·ligència artificial, en una inversió que ha comptat amb l'assessorament d'Acció", ha comentat Torrent en una piulada. "Es tracta d'una nova inversió que donarà un impuls a la innovació i la generació de llocs de treball al nostre país", ha recalcat el conseller d'Empresa i Treball. Finalment, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha titllat igualment de "bona notícia" la decisió de Microsoft d'instal·lar a Barcelona un hub d'R+D.

La notícia de Microsoft és el darrer intent que confirma que Barcelona és una ciutat capdavantera en el sector de la innovació i les noves tecnologies. I és que l'anunci ha coincidit amb l'inici del primer grau en intel·ligència artificial a Catalunya impulsat per la Universitat Politècnica.

La directora del Centre de Recerca en Intel·ligència Artificial de la UPC (IDEAI), Karina Gibert, ha dit en declaracions al Diari de Barcelona que "aquest grau oficial generarà un tipus de talent encara més especialitzat que el que teníem i que trobarà un espai important en centres com el de Microsoft". A més, assegura que IDEAI té capacitat per col·laborar amb la multinacional de Bill Gates des de tres òptiques: "l'aportació de talent a través de la formació, la recerca conjunta i la transferència de tecnologia".

La directora celebra la victòria de Barcelona envers les diferents ciutats que volien acollir el projecte de Microsoft, però lamenta la poca presència de dones en el sector tecnològic. Afirma que té "un interès especial en què aquest hub de Microsoft incorpori talent femení".

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —