-
Per Enia Pallarès i Òscar Duran
Publicat el 09 de novembre 2023

El festival d’arts digitals MIRA escalfa motors per la seva dotzena edició que tindrà lloc els dies 10 i 11 de novembre al recinte de la Fira Montjuïc a Barcelona. Durant dos dies i dues nits, l’espai comptarà amb shows audiovisuals, concerts, instal·lacions d'art digital, projeccions fulldome 360 graus, actuacions en viu, sessions de DJ i conferències professionals. 

En total seran 36 propostes les que ompliran la prevista programació ininterrompuda de 13 hores diàries, des de les 16:30 h fins a les 05:30 h, durant les dues jornades. Unes propostes que abastaran una àmplia varietat de disciplines, des de música i arts visuals fins a instal·lacions d'art digital.

El programa musical del festival comptarà amb 25 artistes, bandes i DJ de renom, entre els quals destaquen Mura Masa, Overmono, Sandwell District, Lanark Artefax, Evian Christ, Tirzah, James Holden, Johnny Jewel, Liz Harris sota el seu àlies Nivhek, Special Interest, Aïsha Devi i Hudson Mohwake en un emocionant format de B2B amb Nikki Nair.

A més de la música, el festival oferirà una àmplia gamma d'experiències digitals, incloent-hi instal·lacions d'artistes com 11v151131_m06, Goto80 & Jacob Remin, media.tribe, Onionlab, Pedro Torres, Playmodes, Quiet Ensemble i Sabrina Ratté, així com projeccions 360 graus de Masso & IV4N, Julius Horsthuis, Ouchhh i Weidi Zhang.

Robots DJ

La feina de tocadiscos pot ser substituïda per una intel·ligència artificial? En l’últim any s’ha vist com molts oficis poden quedar reemplaçats per una IA, així que no sorprèn tant la idea d’un robot DJ. L’artista i performer suec Goto80, el qual ha creat més de seixanta peces musicals, junt amb el compositor i dissenyador Jacob Remin, han plantejat un nou paradigma en l'àmbit musical a través de la seva instal·lació Infinite Acid Machine.

Al llarg de les dues sessions del festival, un grup de robots tocaran d’un sol dit música àcid, un subgènere de la música house, i reproduiran visuals, tot això amb la complementació d’altres artistes. Una proposta que impulsa l’automatització de la creativitat, en un context en el qual es qüestiona el significat d’aquest concepte. És l’humà l’únic capaç de crear? 

A part de les activitats centrals a la Fira Montjuïc, el programa paral·lel del MIRA s'ha estès aquesta setmana amb altres esdeveniments arreu de la ciutat en espais com Hangar, Apolo, IDEAL, Castell de Montjuïc, Soho House i El Pumarejo.

El festival també albergarà debats i taules rodones, com la taula Intersecting Disciplines: Today and Tomorrow organitzada per BlendBCN, que reunirà a creatius internacionals per explorar les interseccions entre diverses disciplines artístiques.

La dotzena edició del MIRA Digital Arts Festival promet ser un esdeveniment que celebra la innovació i la creativitat en l'àmbit de les arts digitals.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —