Mitjà troba "exagerada" la paralització d'AstraZeneca en menors de 60 anys
Per ACN
Publicat el 08 d’abril 2021

L'epidemiòleg de l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona (Barcelonès), Oriol Mitjà, ha considerat "exagerada" la paralització de la vacunació amb dosi d'AstraZeneca en persones menors de 60 anys i n'ha defensat l'ús en població més jove malgrat el seu vincle amb casos de trombes. Així ho ha assenyalat aquest dijous en roda de premsa després que el Ministeri de Sanitat i les comunitats decidissin ahir paralitzar la vacunació amb AstraZeneca, la qual l'Agència Europea del Medicament (EMA) vincula a casos inusuals de coagulació sanguínia apareguts en alguns països.

"Crec que potser no hi ha raó per fer aquesta limitació tan severa i és segur continuar usant-la en població més jove", ha opinat Mitjà, qui ha defensat que la norma "no sigui tan restrictiva com per limitar la vacunació a la franja de 60 a 65 anys".

L'epidemiòleg ha recordat que el risc d'infecció de Covid-19 és inferior en persones joves, mentre que el de trombosi és major entre aquesta població, però ha indicat que podria ampliar-se la franja d'edat que pot rebre sèrum d'AstraZeneca. Així mateix, ha sostingut que és "correcte" administrar la segona dosi d'un altre fabricant als que ja han rebut la primera, encara que perquè les autoritats sanitàries ho avalin cal primer realitzar assajos clínics.

"El recordatori es pot fer amb una segona vacuna d'un altre fabricant [...]. No és com els antibiòtics que han de continuar amb la mateixa pauta", ha ressaltat. No obstant això, al seu judici, les persones que han rebut ja la primera dosi d'AstraZeneca poden posar-se la segona del mateix laboratori "sense problema".

D'altra banda, ha advocat per "reforçar el sistema de testeig d'antígens" per tallar les cadenes de transmissió i ha recordat que al Regne Unit el Govern dona dues proves gratuïtes per setmana a la població i a Alemanya es poden comprar a un preu assequible. "El model de les farmàcies també és correctíssim. És més precís, però té més capil·laritat si ho pot fer tothom (no solament un professional sanitari)", ha conclòs.

— El més vist —
- Comentaris -
- Etiquetes -
— El més vist —