Fotografia de la difunta reina del Regne Unit, Elisabet II
Fotografia de la difunta reina del Regne Unit, Elisabet II
Fotografia de la difunta reina del Regne Unit, Elisabet II
Publicat el 09 de setembre 2022

Elizabeth Alexandra Mary Windsor, o la reina Elisabet II, ha mort aquesta tarda al castell de Balmoral després que la casa reial anunciés el seu delicat estat de salut en un comunicat públic. La casa reial britànica ha revelat la mort de la monarca amb 96 anys, d'entre els que va ser reina del Regne Unit 70. 

Durant les hores prèvies, tots els membres de la família reial han viatjat a Balmoral, Escòcia, detall que ha demostrat la gravetat del seu estat de salut. L’única persona que no hi ha viatjat ha estat la duquessa de Sussex, Megan Markle, que s'ha quedat a Londres mentre el seu marit, Harry, viatjava amb altres membres de la corona cap al castell.

Els inicis de la reina

Elisabet va viure grans esdeveniments durant la seva vida; el primer de tots, convertint-se en reina, ja que no havia de ser-ho en un primer moment. Van ser un seguit de circumstàncies i de casualitats les que van fer que Elisabet II es convertís l'any 1952 en reina del Regne Unit de la Gran Bretanya i Irlanda del Nord, i, amb això, en governadora suprema de l'Església d'Anglaterra i cap de la Commonwealth. 

L'any 1947, cinc anys abans de pujar al poder i només amb 21 anys, va casar-se amb el príncep Felip de Grècia i Dinamarca, amb qui va tenir quatre fills: Carles, Anna, Andreu, i Eduard. Els seus jubileus li han donat els títols de la monarca més longeva de la història britànica, des del 2007, i, des de 2015, la que més temps ha regnat, superant la reina Victòria, la seva rebesàvia.

La successió 

Un dels debats que va resoldre aquest mateix any, en el seu darrer Jubileu, va ser el de la seva successió. La reina va posar punt final als dubtes dient que Camila, duquessa de Cornualla, seria reina consort -un títol que al príncep Felip no se li havia atorgat mai-, després que el 2008 anunciés que el seu fill, Carles I seria rei. Amb aquesta ascensió al poder, Carles seria el rei més gran en pujar al tron del Regne Unit. 

La cara darrere la corona

El personatge d’Elisabet II sempre ha sigut molt misteriós: se l'ha descrit com una dona freda que mai ha reaccionat a gaires esdeveniments, com en el cas de la mort de Lady Diana de Gal·les, la dona de Carles I, fill d’Elisabet. 

La coincidència ha fet que la reina del Regne Unit hagi mort pocs dies després de l’aniversari de la defunció de Lady Di, ‘la princesa del poble’; la crisi més gran que ha patit el Regne Unit a causa del missatge fred que va llegir Elisabet. Un missatge que deixava veure el desinterès de la reina en la mort de la mare del seu net, Guillem, el que seria rei del Regne Unit.

La reina ha estat encarnada en alguns programes de televisió i pel·lícules, com Els Simpson, The Queen o The King’s Speech. Tot i que des del 2016, destaca la seva biografia no autoritzada a The Crown, la que era la sèrie més cara de la història, i que narra la història de la corona anglesa des del casament d’Elisabet II amb Felip d’Edimburg.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —