Tina Turner
Per Redacció
Publicat el 24 de maig 2023

La cantant Tina Turner ha mort avui als 83 anys prop de Zuric (Suïssa), segons ha anunciat el seu portaveu en un comunicat. "Tina Turner, la 'Reina del Rock'n'Roll', ha mort en pau avui a l'edat de 83 anys després d'una llarga malaltia a casa seva a Kusnacht, a prop de Zuric, Suïssa", diu el comunicat. I ha afegit: “Amb ella, el món perd una llegenda de la música i un model a seguir.” Turner va ser diagnosticada amb càncer d’intestí el 2016, i el 2017 es va haver de sotmetre a un trasplantament de ronyó.

El veritable nom de l'estrella del rock era Anna Mae Bullock, nascuda el 26 de novembre de 1939 a Nutbush, Tennessee (Estats Units). Considerada una de les grans llegendes de la música, va començar la carrera de bracet d’Ike Turner, el seu primer marit, amb el qual va tenir una relació tòrrida i carregada d’abusos durant anys. La cantant se’n divorcià i emprengué una carrera musical en solitari que la dugué a l’estrellat amb la publicació del disc ‘Private Dancer’ l’any 1984. En aquest documental, considerat el seu testament artístic, Turner explicava per primera vegada i de manera sincera i amb tota de detalls la duresa d'aquest primer matrimoni, a més de la seva infància, que fou també complicada.


"Amb la seva música i la seva infinita passió per la vida, ella va meravellar milions de fans a tot el món i va inspirar les estrelles del demà. Avui li diem adéu a una estimada amiga que ens deixa a tots la seva feina més gran: la seva música" , assenyala el compte de la cantant a Instagram.

Turner es va instal·lar el 1995 juntament amb el seu marit, el productor musical alemany Erwin Bach, a Suïssa, i el 2013 va renunciar a la seva nacionalitat nord-americana adoptant la suïssa. Tres anys després es va saber que patia càncer. Les penes es van agreujar amb la mort de dos dels seus quatre fills, Craig el 2018 i Ronnie l'any passat.

Hi haurà una cerimònia funerària per a Turner de caràcter estrictament privat, amb la presència dels seus familiars i amics propers. 

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —