Covid
Per EFE
Publicat el 21 d’octubre 2021

Les autoritats de Moscou han decretat avui onze dies de vacances retribuïdes i el tancament dels serveis no essencials del 28 d'octubre al 7 de novembre per a frenar l'avanç del coronavirus, que fa més de tres setmanes que marca rècords de contagis i morts a la capital russa. La mesura ha estat anunciada per l'alcalde de Moscou, Serguei Sobianin, en el seu blog.

Durant aquest període només estaran oberts els serveis essencials com les farmàcies, les botigues d'alimentació i els de venda d'altres béns de primera necessitat, segons ha explicat Sobianin. Igualment es mantindrà l'atenció mèdica, tant la general com la de serveis d'urgència.

"S'atura el treball de les empreses i organitzacions en l'àmbit del comerç, els serveis, la gastronomia, l'esport, la cultura, l'oci, els cinemes i altres", ha avançat l'alcalde. No obstant això, els restaurants i les cafeteries podran oferir menjar per emportar-se o a domicili.

Els esdeveniments massius o espectacles de gran format també estaran prohibits durant aquestes vacances obligatòries. Els teatres i museus continuaran treballant, però amb la limitació del 50 % de l'aforament, mentre que els visitants hauran de tenir un codi QR que confirmi la vacunació i hauran de fer ús de les mascaretes. El codi QR es tornarà obligatori a partir del dia 8 de novembre per a qualsevol activitat cultural, esportiva o espectacle al qual acudeixin més de 500 persones.

Els estudiants tindran vacances durant aquests onze dies, i els universitaris només podran continuar els seus estudis a distància. Si bé encara no s'aconsegueixen els nivells màxims de més de 9.000 casos de Covid-19 que es van registrar al juny d'enguany, l'alcalde ha constatat que "la situació a Moscou es desenvolupa segons el pitjor dels escenaris". "En els pròxims dies aconseguirem els màxims històrics de contagis de Covid-19", ha assenyalat, després que en les últimes 24 hores s'hagin detectat 7.897 nous casos.

Sobianin també ha anunciat que després de les vacances forçoses es bloquejaran les targetes de transport social de les persones majors de 60 anys i els qui pateixin de malalties cròniques per a limitar els desplaçaments. No obstant això, ha assenyalat que aquells que estiguin vacunats podran desbloquejar les seves targetes després de ser inoculats amb almenys la primera dosi d'alguna de les vacunes contra la Covid.

Prèviament l'alcalde havia anunciat la tornada al teletreball d'almenys el 30 % dels treballadors no vacunats contra el coronavirus que no hagin passat la malaltia, així com l'autoaïllament dels majors de 60 anys fins a febrer pròxim.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —