Pla general dels Mossos d'Esquadra colpejant els manifestants contraris a l'acte de campanya de Vox a Valls. Imatge el 7 de febrer del 2021
Per ACN
Publicat el 08 de febrer 2021

Un dia després dels enfrontaments entre antifeixistes i Mossos d'Esquadra durant l'acte de Vox a Vic, els Mossos han carregat contra els manifestats que han protestat contra els actes de campanya de Vox celebrats avui a Valls i a Salt.

Al municipi gironí de Salt, els Mossos d'Esquadra han disparat projectils de foam i han carregat contra els col·lectius que es manifestaven per la presència de Vox i del seu líder, Santiago Abascal, en un acte a la plaça de la Llibertat del municipi. Els manifestants han llançat ous, cebes, tomàquets, taronges i també grava als integrants del partit ultradretà.

Abascal s'ha arribat a encarar amb els concentrats i durant el seu discurs ha titllat els Mossos d'Esquadra de "policia política" per la seva "inacció". També ha aprofitat per recollir algunes de les coses que li havien llançat. Els agents han identificat un veí que passava en bicicleta i que ha tirat a terra la carpa que Vox havia instal·lat a la plaça.

A Valls, els Mossos d'Esquadra han colpejat amb porres els manifestants anti-vox. Els enfrontaments s'han produït a la Font de la Manxa quan l'acte polític ja s'havia acabat i ja no quedaven simpatitzants del partit d'extrema dreta.

Una trentena de persones ha acompanyat els militants de Vox, encapçalats per Javier Ortega Smith, que han passejat pels carrers del municipi. Durant el recorregut hi ha hagut moments de tensió amb els manifestants. Els Mossos d'Esquadra han desplegat un ampli control policial per impedir que els dos grups es trobessin. Desenes de persones han llançat ous contra els simpatitzants de Vox i els veïns han desplegat una estelada de grans dimensions.

Els manifestants han cridat insults contra els militants de Vox i s'han encarat a certs mitjans de comunicació i efectius policials. A més, han posat Els Segadors a tot volum just quan els de Vox han entrat a la plaça.

Els Mossos d'Esquadra han desplegat desenes d'agents i vuit unitats de la BRIMO. Quan l'acte ja s'havia acabat, un grup més reduït que els 200 manifestants inicials s'han desplaçat del Portal Nou, on s'ha celebrat l'acte polític, fins a la Font de la Manxa. En aquest punt, els Mossos han encapsulat els manifestants i s'han produït els enfrontaments.

Simpatitzants de Vox durant l'acte de campanya del partit fet a Valls / Mar Rovira via ACN

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —