Els moviments de l'habitatge reclamen davant el govern la fi de "la repressió i les multes"
Publicat el 13 d’octubre 2021

Desenes de persones d'entitats que defensen el dret a l'habitatge han exposat aquest dimecres al migdia davant del Departament d'Interior la situació de "repressió" que està patint el moviment. Els col·lectius exigeixen la retirada immediata de totes les multes, el compromís de no utilitzar la llei mordassa per multar persones que defensen l'habitatge i que la Brimo no participi en l'execució dels desnonaments. 

Enric Aragonès, potaveu del Sindicat de Llogateres de Catalunya, ha sigut l'encarregat de dirigir aquestes reclamacions al govern en l'acte. En declaracions al Diari de Barcelona, el portaveu critica que, de la mateixa manera "que els desnonaments s'han incrementat els darrers anys, també poden baixar si el govern vol". 

Aragonès també recorda que la petició que la BRIMO i l'Arro no participin en els desnonaments no és res nou: "La revisió dels seus protocols va ser una mesura que Esquerra Republicana ja va signar al principi de la legislatura".

Més de dos-cents mil euros en multes

L'advocada Eva Pous, d'Alerta Solidària, ha exposat les xifres de les multes que s'han imposat sobre les entitats en defensa de l'habitatge. Des de març de 2019 fins a l'octubre del 2021, s'han documentat 364 multes, 351 de les quals estan relacionades amb els desnonaments, per un valor total de 206.141 €. Totes elles impulsades pel Departament d'Interior i basades en la llei mordassa.

Pel que fa a la derogació d'aquesta llei, el portaveu del Sindicat de Llogateres no oblida que el Congrés del Diputats, encapçalat pel PSOE, "va prometre derogar-la i no ho està fent". Tot i que la supressió de la llei depèn dels partits del govern espanyol, Aragonès demana que els partits catalans "com a mínim no la utilitzin com a eina principal per amenaçar i reprimir moviments per l'habitatge."

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —