El Museu Marítim obre la porta a grans noms de la història de l'art
Per ACN
Publicat el 10 d’abril 2021

Les Drassanes Reials de Barcelona inauguraran el 29 d'abril la primera gran exposició d'art fruit de l'acord amb Arthemisia-Evolucionarte per als propers tres anys. Les mostres se centraran en figures de la història de l'art, la primera d'elles dedicada a l'artista gràfic neerlandès M.C. Escher, segons han recordat els seus impulsors aquest divendres. La Sala Gran de l'edifici ja està adequant els seus 1.700 metres quadrats per acollir una exposició que no interferirà –ni aquesta ni les següents– en l'activitat habitual del Museu Marítim de Barcelona. La iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona, per "incorporar la capital catalana al circuit internacional de grans exposicions".

L'entrada d'Arthemisia-Evolucionarte com a promotor privat d'exposicions internacionals és fruit d'un acord amb el Consorci de les Drassanes, amb presència majoritària de la Diputació de Barcelona i també de l'Ajuntament de Barcelona. L'acord preveu que l'empresa porti les seves exposicions a la Sala Gran de les Drassanes (per tant, sense interferir en l'activitat ordinària del Museu Marítim durant els propers tres anys).

L'acord amb l'empresa, de matriu italiana, ha estat impulsat pel regidor de Turisme i Indústries Creatives de l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Marcé, i de Jaume Collboni, primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona i vicepresident de la Diputació de Barcelona, ens titular del recinte de Drassanes que acull el Museu Marítim.

Escher, el primer nom internacional

Els més de 1.700 metres quadrats de l'espai expositiu que albergarà la Sala Gran acolliran més de 200 obres de l'holandès Maurits Cornelis Escher, un dels artistes gràfics més importants del món, mestre de les figures i mons impossibles i creador de les més impressionants il·lusions òptiques. Una retrospectiva que es compon de les seves obres més icòniques, a més d'experiments científics, àrees de joc i activitats per al visitant. L'exposició es va inaugurar l'any passat a Lisboa i ha visitat també Portugal i Holanda.

El director de la promotora a Espanya, Jesús Rodríguez, ha dit aquest divendres que alguna d'aquestes mostres seran estrenes internacionals, però no ha concretat quines. Sí que ha avançat que les properes exposicions que passaran per les Drassanes estaran dedicades a Marc Chagall i Claude Monet.

Rodríguez ha volgut manifestar que "venen a sumar" a la capital catalana i no pas "a robar" públics a altres equipaments com, segons ha dit, se li ha criticat des que es va anunciar l'operació. Jaume Collboni, vicepresident primer de la Diputació de Barcelona i tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona, ha secundat l'empresari i ha manifestat que "ampliar l'oferta cultural d'una ciutat mai resta, i suma a tothom; tenir més exposicions de qualitat pot incentivar la represa de l'interès dels locals a la visita dels museus de la ciutat".

Collboni ha considerat que la iniciativa és "molt important" tant per l'oferta museística i de col·leccions pictòriques per a la ciutat, com per la revitalització de l'oferta cultural a la part baixa de les Rambles".

De la seva banda, el president delegat del Consorci de les Drassanes Reials de Barcelona i diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Joan Carles García Cañizares, ha celebrat que amb aquest acord el Marítim serà ara "a més de la referència dels museus de la mediterrània" també "un gran espai cultural de la ciutat".

L'entesa entre l'equipament i l'empresa s'estrena aquesta primavera amb l'aspiració d'atraure un gran nombre de visitants, però no orientat exclusivament al turisme, han remarcat també aquest divendres.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —