Nicki Nicole al Festival Cruïlla 2023
Nicki Nicole al Festival Cruïlla 2023
Per ACN
Publicat el 06 de juliol 2023

La música urbana ha coronat la primera jornada del Festival Cruïlla, que ha donat aquest dimecres el seu tret de sortida amb artistes com Nicki Nicole o Sen Senra. L’actuació de l’argentina ha estat una de les més esperades i les seves cançons han fet vibrar un públic molt entregat, que se sabia pràcticament totes les seves lletres. El concert li ha servit per presentar el seu nou treball ‘ALMA’, publicat a finals de maig.

La proposta de Nicole s’ha complementat amb la de Sen Senra, que ha atrapat els assistents amb els seus ritmes. Prèviament ha actuat el canari Cruz Cafuné, que ha desplegat un repertori de cançons conegudes, a més d’algunes del seu darrer àlbum ‘Me Muevo Con Dios’.

Amb un estil que es mou entre l’R&B, el trap i el reggaeton, Nicki Nicole ha actuat a l’escenari d’Estrella Damm davant d’un gran nombre d’assistents, que han volgut veure en directe una de les més destacades exponents de la música urbana en l’actualitat. Nicole ha conquerit prèviament grans escenaris de diversos festivals de referència, amb nominacions als Latin Grammys, i col·laboracions amb artistes com Rauw Alejandro, Trueno i Bizarrap.

L’argentina, que disposa d’un destacat impacte d’oients mensuals, s’ha reivindicat de nou com una defensora del gènere, obrint també la porta a les noves cançons seu darrer àlbum, que s’han complementat amb d’altres de ja conegudes pels fans. Des del primer moment els assistents l’han rebut clamant el seu nom i rebent cada cançó amb molta energia. I de fet, la mateixa Nicole els ha correspost amb una actitud propera, donant les gràcies per la bona assistència i preguntant en tot moment si estaven bé.

El públic tampoc s’han pogut estar de gravar diverses parts del recital, que ha comptat amb un grup de ballarins i diversos efectes visuals que han donat una sensació de frescor a cadascuna de les posades en escena. Nicole, vestida completament de color blanc ha destacat per sobre de l’escenografia amb un moviment constant i algunes parts completament coreografiades.

Prèviament, l’escenari d’Oxfam Intermón ha rebut a Sen Senra, un artista que es mou entre els gèneres del trap, el trip-hop i l’electrònica, amb una notable influència del pop. El gallec ha mostrat les diferents cares del seu treball, posant l’accent en ‘PO2054AZ (Vol.I)’, publicat recentment amb una dotzena de temes nous i col·laboracions amb noms com Tainy o Ian Isiah.


Sen Senra al Festival Cruïlla 2023 | Eli Don (ACN)

El públic ha quedat embadalit amb la sonoritat del seu repertori i l’ha acompanyant cantant durant bona part del concert. Sobretot pel que fa a aquells que estaven a les primeres files i que l’han rebut a crits i ovacions. La part del darrere de l’espai també ha quedat plena de públic, ja assentat, que ha aprofitat per sopar.

Un altre dels concerts més esperats ha estat el de Cruz Cafuné, raper i cantant amb una important influència de les Canàries i l’Amèrica Llatina que el porta a jugar amb ritmes que recorden al tropic. Els seu repertori ha convençut al públic que ha rebut amb ganes ‘Me Muevo Con Dios’.

De fet, a l’inici del concert ell mateix anunciava la seva intenció d’intercalar temes del seu nou àlbum. “Us presentaré cançons noves, però no faltaran les de sempre”, ha assegurat, per seguidament entregar-se al públic, que l’ha rebut amb molta força, amb els ventalls enlaire i alguns cartells fets a mà pels fans més fidels.

Tres dies per davant farcits de grans noms

El certamen ha arrencat aquest dimecres amb les primeres actuacions programades, però encara en queden moltes més, que aniran desfilant pels escenaris els pròxims tres dies. Durant la jornada d’avui han actuat artistes com Triquell, Delaossa, Lia Kali, Las Niñas del Corro, Wos i Tesa. La franja més nocturna l’han liderat Nicki Nicole, Sen Senra i Cruz Cafuné, però també  Rusowsky, Yeicoxtoni, La Élite i Santa Salut.

De cara a les pròximes jornades hi passaran artistes internacionals com Placebo, The Offsrping, Alt-J o Franz Férdinand. I també d’altres com Rubén Blades, Bomba Estéreo, Viva Suecia, Amaia, Antonia Font, Stay Homas o Sidonie, entre d’altres.

Paral·lelament, el divendres començarà el Cruïlla Comedy amb noms com Carmen Lynch, Charlie Pee, Iggy Rubín, Ignatius Farray, Marc Sarrats, Patricia Espejo, Ana Polo, Manel Vidal o Oye Sherman.

Text d'Eli Don i Guillem Roset

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —