La cantant Marina Rossell després d'anunciar el projecte Retrobar
Per ACN
Publicat el 17 de febrer 2022
Temps de lectura 2 minuts

El Barnasants, el Teatre des Born de Ciutadella de Menorca, el Casal de Perpinyà, i les associacions occitanistes de Tolosa de Llenguadoc Convergència occitana i Institut d’Estudis Occitans 31, han anunciat la creació del projecte Retrobar, una xarxa de cultura d'autor d'escala euroregional.

La iniciativa vol ser una gira musical que basteixi una xarxa d'exhibició de la cançó d'autor, de caràcter professional, estable i descentralitzada. La intenció del projecte és normalitzar l'intercanvi cultural entre Occitània, Catalunya i les Illes Balears. La cantautora Marina Rossell serà la representant catalana del primer Retrobar i presentarà el seu nou treball, 300 crits, en diferents actuacions.

"Que els cantautors dels dos costats de la frontera puguin presentar llurs treballs arreu de la geografia euroregional sense les dificultats avui existents", han concretat en un comunicat. Amb Retrobar es vol contribuir a mostrar la proximitat cultural que hi ha entre els diferents territoris malgrat les fronteres administratives. Volen que s’expliquin els valors, les tradicions i la història compartida entre les regions, i que es promocionin els productes locals.

Viatge arreu de la geografia

En aquesta primera edició, s'han seleccionat quatre artistes del món de la cançó en les llengües catalana i occitana. Els quatre autors viatjaran arreu de la geografia per presentar els seus darrers treballs inèdits. En concret, Marina Rossell de Catalunya, Anna Ferrer de Menorca, Eric Fraj d'Occitània i Pere Figueres de la Catalunya del Nord són els artistes seleccionats en la primera edició.

En el cas de Catalunya, l’artista seleccionada és Marina Rossell. La cantautora penedesenca ha publicat el seu darrer treball discogràfic, 300 crits.

Rossell presentarà el seu espectacle homònim, 300 crits, el 13 de maig al Teatre de Tologes (Catalunya del Nord), el 4 de juny al Teatre des Born de Ciutadella i durant la tardor vinent a Tolosa de Llenguadoc. A aquests quatre concerts, s’hi sumen els quatre concerts més que Rossell també oferirà dins el marc del Barnasants a l’Alguer (19 de febrer), a Porreres/Mallorca (18 de març), a Eivissa (10 d’abril) i a València (30 d’abril).

En el cas de Menorca, l’artista seleccionada és la jove veu maonesa Anna Ferrer, que acaba d’estrenar el seu darrer espectacle, Parenòstic. En el cas d’Occitània, l’artista és el cantautor occità de referència d’aquesta ciutat, Eric Fraj, qui properament publicarà un nou treball. Fraj ha triat Barcelona i el Barnasants per estrenar per primer cop les 32 cançons en occità, català, castellà i francès del nou àlbum. Finalment, l’artista nordcatalà és el cantautor Pere Figueres. Figures presentarà les cançons que formaran part del nou treball discogràfic que publicarà a la tardor vinent.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —