CANVIAR FOTO
Per Mar Grau
Publicat el 16 de maig 2021

"Ni gent sense cases, ni cases sense gent", crida la pancarta que està penjada a la reixa de l'Institut Quatre Cantons del carrer Camí Antic de València número 37. Es tracta d'una pancarta realitzada per l'Assemblea de Joves del mateix Institut, que té com a propòsit "despertar consciència i empoderar els estudiants". És una assemblea jove i molt nova: formada per unes 15 persones i en la seva majoria alumnes de 4t d'ESO. 

Des de l'Assemblea confirmen al Diari de Barcelona que tenen uns "ideals molt marcats". Els eixos de la seva lluita són "el feminisme, l'antifeixisme, l'anticapitalisme, estar compromesos amb el col·lectiu LGTBIQ+, la lluita d'un habitatge digne i l'ecologisme". Però, paral·lelament, també tracten temes que "com a joves de l'institut" els "afecten més".


Ara mateix, la tasca que estan realitzant són accions en defensa de la salut mental a l'Institut i una feina divulgadora sobre els "estereotips de gènere i els lavabos". Per a fer-ho tenen previst proporcionar eines com "el suport mutu entre estudiants de diferents cursos i el foment de l'autoorganització". 

També han estat els encarregats d'organitzar la majoria de vagues que s'han fet al centre i d'altres actes amb col·laboració amb la Comissió ecologista que també té l'institut Quatre Cantons. El 8 de març, per exemple, van omplir l'institut amb missatges conscienciadors en forma de cartells, grafitis, pancartes i vídeos. 


Pancarta del 8 de març a l'Institut Quatre Cantons. Foto de: Assemblea de Joves de l'Institut


L'Institut

L’Institut Quatre Cantons és un centre públic d’educació secundària que va iniciar la seva activitat el curs 2011-2012. Durant aquest curs, el centre escolaritza 535 nois i noies, i per fer-ho compten amb quatre línies de 1r d'ESO, i tres en els següents cursos. També tenen dues línies de Batxillerat. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —