Manifestació Nissan
Per Redacció
Publicat el 12 de juny 2020

Centenars de treballadors de Nissan han tornat als carrers de Barcelona per manifestar-se en contra de la decisió de la multinacional japonesa de tancar les seves plantes de Catalunya i exigir la continuïtat de l'activitat.

Els comitès de treballadors han convocat la protesta a l'avinguda Reina Maria Cristina de Barcelona, on mitja hora després han llegit un manifest en japonès dirigit al president de Nissan, Makoto Uchida, i un altre en francès destinat a la direcció de Renault, soci de l'aliança automobilística amb la marca nipona i que s'encarregarà de gestionar el mercat europeu.

 


A Uchida li han retret que deixi 25.000 famílies "sense feina en plena pandèmia per la Covid-19" i l'insten a reconsiderar el tancament anunciat. "Som competitius, ho hem demostrat, som una plantilla flexible i altament qualificada. Tan sols ens cal una aposta decidida de la companyia que vostè lidera", li han dit.

Els manifestants han rebut el suport de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a qui han aplaudit, tot i que per uns instants, al principi de la seva intervenció, ha estat xiulada i un dels representants dels treballadors ha hagut d'intervenir per apaivagar els xiulets.

 

A Renault li han demanat que no permeti "que Nissan abandoni la Unió Europea" perquè, han assegurat, "la xarxa de fàbriques creada a l'entorn de la Factoria de Zona Franca a Barcelona funciona i amb una petita aposta seriosa se'n pot treure una rendibilitat molt gran".

Es tracta de la segona manifestació que convoquen els treballadors de Nissan aquesta setmana, després que dimarts més d'un miler de persones recorregués al centre de Barcelona amb una marxa nocturna i taüts simulant els directius de la companyia, com l'encarregat de desmantellar les plantes i antic director d'operacions, Frank Torres.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —