Nit de museus, homenatge a Tricicle i fotografies de la Barceloneta en català
Publicat el 14 de maig 2021

1. Nit dels museus 2021

La nit dels museus va fallar el 2020 però torna a Barcelona aquest dissabte. Des de les sis de la tarda fins a les deu de la nit, 74 centres culturals obren les seves portes perquè qualsevol els pugui visitar de forma gratuïta. A més, molts d’ells disposen d’una programació amb activitats per a tots els públics, des de visites guiades fins a tallers, jocs i espectacles. Fins i tot hi haurà un escape room. D’entre els centres que obriran aquest dissabte, a Barcelona i en vuit municipis de l’àrea metropolitana, hi ha el MNAC, la Pedrera, el Cosmocaixa, el Museu Picasso... i setanta llocs més per gaudir de la cultura sense cap cost.

2. Homenatge a Tricicle

El Palau Robert ret homenatge a la companyia de teatre catalana de teatre Tricicle, que es va acomiadar l’any passat després d’una pletòrica carrera de 40 anys. L’exposició, anomenada Tricicle Clic, gest, humor, llenguatge, ocupa sis sales del Palau Robert i es podrà visitar sense cost fins al mes d’octubre. Es tracta d’un repàs amb detall de la trajectòria dels integrants de tricicle, des dels seus inicis fins als èxits més importants. Es podran veure fragments audiovisuals dels moments emblemàtics de la seva carrera, així com peces de vestuari i records personals.

3. Museu Frederic Marès

Frederic Marès va ser un escultor que va dedicar bona part de la seva vida a col·leccionar obres d’escultura hispànica, des de l’època antiga fins al segle XIX. L’any 1944 va donar a la ciutat tot el que havia aconseguit reunir, cosa que va permetre obrir un museu amb el seu nom dos anys més tard. El centre es pot visitar gratuïtament cada diumenge a partir de les 15h. La resta de dies, l’entrada té un preu de 4,20€. El museu presenta ara una novetat amb la renovació de la Sala de les Diversions, a les golfes.


Foto: Wikipedia - Guillem F-H

4. La Barceloneta Abans i Ara

El barri de la Barceloneta va patir un fort procés de canvi entre els anys 1986 i 1992, principalment degut a preparació per als Jocs Olímpics de la ciutat comtal. Aquest procés va ser captat per estudiants de l’escola Mare de Déu del Mar, en un taller de fotografia impulsat pel centre per tal de potenciar el català i el coneixement del barri entre els alumnes.

A través de la fotografia, una activitat divertida i educativa, el centre pretenia que els no-catalanoparlants es familiaritzessin amb la llengua. Ara, la Casa de la Barceloneta 1761 acull una exposició gratuïta amb 55 fotografies preses per aquells alumnes que van captar els canvis que anava fent el barri.


Foto: guia.barcelona.cat

— El més vist —
- Comentaris -
- Etiquetes -
— El més vist —