Projectes.
Per Redacció
Publicat el 11 de juny 2021

Un refugi per a acollir víctimes d'agressions, un escenari dinàmic per a actuacions culturals, un espai de protesta per a joves i una cuina amb tallers oberts als ciutadans. Aquestes són algunes de les quaranta propostes que presenten avui els alumnes del primer curs del grau de Disseny d'Elisava per tal de donar una segona vida als quiscos de flors buits de la Rambla.

La finalitat de la iniciativa Recuperem els Quioscos de La Rambla és dinamitzar l'entorn d'aquest passeig emblemàtic de la ciutat i tornar-lo a la ciutadania, un espai afectat els últims anys per la massificació turística.


"Recuperem els Quioscos de La Rambla" vol dinamitzar l’entorn d’aquest passeig emblemàtic de la ciutat i tornar-lo a la ciutadania


Els alumnes d'Elisava han treballat durant tot el trimestre en propostes d'atenció ciutadana, espectacles i gastronomia que maximitzen la interacció i la participació de la ciutadania. Avui els quioscos acolliran les propostes fetes pels alumnes d'Elisava en plafons i maquetes dins de cada quiosc. Els alumnes explicaran als assistents el projecte que han dissenyat. D'entre tots els projectes, destaquen els següents:

La Rambla Parla

Quiosc convertit en un espai lliure i versàtil en què habitants i entitats culturals de la ciutat organitzen actuacions culturals. Tots els artistes hi són benvinguts i poden fer les reserves a través d'una web oberta a tothom.

The Lighthouse

Quiosc concebut com un punt per atendre víctimes d'agressions, obert les 24 hores del dia i amb personal qualificat per atendre i assessorar les víctimes.

OÍDO RAMBLAS

Quiosc reconvertit en cuina per a donar veu a la gastronomia catalana. L'espai acull tallers i cursos de cuina tradicional per apropar la cuina local a tots els ciutadans.

Confessionari

Quiosc de protesta on els joves expressen les seves inquietuds, problemes i desacords. L'objectiu és alçar la veu de la generació més jove de Barcelona. Les confessions són gravades, guardades i emeses perquè puguin ser escoltades i compartides entre els joves.

La recuperació dels ciutadans de La Rambla

"Recuperem els Quioscos de La Rambla" forma part de "Baixa a La Rambla", iniciativa impulsada per l'Ajuntament de Barcelona i l'Associació Amics de La Rambla amb l'objectiu que els ciutadans de Barcelona es retrobin amb aquest espai emblemàtic de la ciutat.

El projecte s'alinea amb les estratègies culturals impulsades per l'Institut de Cultura, Foment de Ciutat i el Districte de Ciutat Vella basades en les propostes sorgides del projecte cooperatiu Les Rambles liderat per l'equip kmZERO. Una d'aquestes iniciatives és Ràdio Rambles, una ràdio ubicada dins d'un antic quiosc de floristes que té com a objectiu donar veu als veïns de la Rambla i donar a conèixer esdeveniments, entitats, institucions i comunitats vinculades al passeig.

Aquest divendres 11 de juny s'emet en directe de 12 a 13h al quiosc de Ràdio Rambles (davant del Palau de la Virreina) un programa de ràdio especial amb la participació dels responsables acadèmics d'Elisava del projecte Recuperem els Quioscos de La Rambla i amb els alumnes que han dissenyat les propostes i membres de les entitats vinculades a aquesta iniciativa. 

— El més vist —
- Comentaris -
- Etiquetes -
— El més vist —