Ocupada la seu nacional d'Esquerra Republicana
Per Redacció
Publicat el 25 de maig 2021

Militants i simpatitzants d'Arran han ocupat la seu nacional d'ERC en protesta contra el desnonament del bloc llavors. Les joventuts de la CUP i activistes del sindicat d'habitatge reclamen a Aragonès que respecti els acords firmats. Els protestants han omplert la seu de cartells i asseguren que es retiraran quan també ho faci la BRIMO i "aturin el desnonament".Interior de la seu d'Esquerra Republicana de Catalunya. Foto i vídeo: Maria Sellés


Manifestants a l'exterior d'Esquerra Republicana de Catalunya. Font: EFE | Alejandro Garcia

Els activistes han acabat abandonant la seu al voltant de les 11 del matí. Per altra banda, els activistes que havien intentat aturar el desnonament del Bloc Llavors s'han dirigit després a la seu d'Esquerra, però els mossos han bloquejat tots els accessos a la seu.

https://twitter.com/guillem_sm/status/1397107290830954501?s=20

La BRIMO els ha aturat a l'alçada del Carrer Aragó, evitant que poguessin avançar fins el local del partit. Tots els accessos estan bloquejats i ningú no hi pot arribar, tot i que el primer grup segueix dins. 

Centenars de manifestants i activistes s'han mobilitzat amb crits contra Esquerra Republicana, i en menor mesura també contra Junts. La protesta també ha estat en contra els Mossos, que han executat el desnonament. Ara mateix, el cos policial barra l'accés a la seu del partit republicà, l'objectiu dels manifestants, que han llançat confeti.

 

 

 

 

 

 

Els activistes que eren dins de la seu han acabat abandonant-la:


Es tracta de la primera polèmica del Govern d'Aragonès tan sols un dia més tard de la presa de possessió. El candidat d'ERC va aconseguir la presidència amb el suport de la CUP, que ara li reclama complir els compromisos sobre els mossos, l'habitatge i la transformació social. Laia Estrada, diputada del partit al Parlament, ha reclamant al President que compleixi els seus compromisos i demostri que aquesta legislatura serà "diferent".


  

Un parlament davant del cordó policial ha donat per acabada la protesta:

 

"Aquest és només un primer avís"
​​​​​​​La portaveu d'Arran, Marina Gispert, ha explicat al Diari de Barcelona que la protesta d'avui ha volgut evidenciar "un primer avís per a Aragonès". "En menys de 24 hores ha arribat el primer el primer incompliment", ha afegit. I ha recordat que el pacte amb la CUP inclou la dissolució de la BRIMO i que s'aturin els desnonaments amb cossos policials.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —