Personal de l'OMS dins l'hospital
Personal de l'OMS dins l'hospital
Per ACN
Publicat el 19 de novembre 2023

El secretari general de l’OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha confirmat avui que han aconseguit evacuar 31 nadons “molt malalts” de l’hospital d’Al-Shifa, a Gaza, juntament amb sis treballadors mèdics i 10 familiars de personal mèdic. El comboi humanitari, format per sis ambulàncies, ha permès traslladar els nadons a un altre hospital, on han estat ingressats a l’UCI neonatal.

Aquesta és la segona missió de l’OMS a Al-Shifa, després d’una primera visita de reconeixement dissabte que va permetre establir les necessitats dels pacients i el personal sanitari. En un comunicat, l’OMS va descriure l’hospital com “zona morta” i la situació dins com a “desesperada”.

En un missatge a X, el secretari general de l’OMS ha destacat “l’extraordinària valentia” dels personal sanitari de Gaza, que treballa “sota les més precàries i difícils circumstàncies”. 

Segons el comunicat de dissabte de l’OMS, a Al-Shifa hi havia 25 treballadors i 291 pacients, entre ells els nadons de l’UCI neonatal, on fa dies que van deixar de funcionar les incubadores. 

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —