- podcasts -
Per Laura Colell
Publicat el 30 de maig 2024

La Unió Europea ja fa anys que es preocupa pel reciclatge del plàstic i, en conseqüència, anuncia noves estratègies d’economia circular. Els envasos de plàstic són un dels principals problemes de molts països a l’hora de reciclar aquest material. Per això, el 2018 la Comissió Europea va proposar que almenys el 55% dels envasos de plàstic s’haurien de reciclar el 2025. Com està sent el camí d’Irlanda en l’intent d’assolir aquest objectiu?

Repak, l’organització mediambiental sense ànim de lucre que té com a missió social complir amb els objectius de la Unió Europea, ajuda les empreses a reciclar els envasos que col·loquen al mercat irlandès. La gestora d’operacions de Repak, Clare Donnellan, ha explicat a Ona Europa que continuen treballant per millorar les dades, però que Irlanda no aconseguirà l’objectiu del 2025. 

Les dades també ho mostren. El 2023 Irlanda només va aconseguir reciclar el 28% dels envasos de plàstic. En conseqüència, des de l’1 de febrer d’aquest any, el país ha posat en marxa un nou Deposit Return System; un sistema de retorn que accepta ampolles de begudes i llaunes d’alumini. D’aquesta manera, es pretén capturar més plàstics addicionals i contribuir, així, a augmentar el percentatge de reciclatge d’aquest material. 

“Encara queda molta feina per fer”, ha confessat Donnellan. És cert que s’estan creant noves tecnologies perquè la gent contribueixi al reciclatge dels envasos, però encara caldrien passes de gegant si Irlanda volgués tenir opcions a aconseguir reciclar més de la meitat dels envasos l’any que ve. 
 

‘Ona Europa’, una sèrie d’àudioreportatges produïda conjuntament entre el Diari de Barcelona i la Representació de la Comissió Europea a Barcelona. 

Nou joves periodistes tracten sobre diferents temàtiques que permetran als oients conèixer programes i iniciatives europees; i descobrir l’impacte que té la UE en la vida diària dels seus ciutadans, sobretot dels joves.

Els capítols han estat elaborats per estudiants de quart curs del grau en Periodisme de la UPF des de la ciutat on han cursat el seu Erasmus+ durant el curs acadèmic 2023/204: París (França), Siena (Itàlia), Lisboa (Portugal), Limerick (Irlanda), Praga (República Txeca), Copenhaguen (Dinamarca) i Anvers (Bèlgica). 
 
— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —