- podcasts -
Per Sara Lladó
Publicat el 06 de juny 2024

La Comissió Europea i la Cambra de Comerç Danesa estan profundament compromeses a impulsar el canvi sostenible dins de la indústria de la moda. La Comissió Europea va presentar el març de 2022 una estratègia ambiciosa per a tèxtils sostenibles i circulars, amb l'objectiu de revolucionar la manera com es produeixen, consumeixen i es desfan els tèxtils. La seva visió inclou objectius estrictes per a l'any 2030, com assegurar-se que els tèxtils siguin duradors, reciclables i lliures de substàncies perilloses, mentre promouen mètodes de producció respectuosos amb el medi ambient.

Mentrestant, la Cambra de Comerç Danesa recentment ha anunciat que està participant activament en les iniciatives de la Comissió, benvinguda a l'oportunitat de proporcionar feedback sobre la revisió de la Regulació d'Etiquetatge de Tèxtils. Emfatitzen la importància d'ajustar les iniciatives d'etiquetatge digital per crear un marc polític coherent i efectiu. A més, la Cambra destaca la necessitat d'etiquetatge clar i comprensible per capacitar els consumidors per prendre decisions informades.

Ambdues entitats estan treballant cap a un futur on les pràctiques sostenibles no només siguin una tendència, sinó que siguin integrals en la tela de la indústria de la moda. A través de la col·laboració i la defensa, aspiren a liderar el canvi en transformar el sector en un que sigui ambientalment responsable, socialment equitatiu i econòmicament viable.

‘Ona Europa’, una sèrie d’àudioreportatges produïda conjuntament entre el Diari de Barcelona i la Representació de la Comissió Europea a Barcelona. 

Nou joves periodistes tracten sobre diferents temàtiques que permetran als oients conèixer programes i iniciatives europees; i descobrir l’impacte que té la UE en la vida diària dels seus ciutadans, sobretot dels joves.

Els capítols han estat elaborats per estudiants de quart curs del grau en Periodisme de la UPF des de la ciutat on han cursat el seu Erasmus+ durant el curs acadèmic 2023/204: París (França), Siena (Itàlia), Lisboa (Portugal), Limerick (Irlanda), Praga (República Txeca), Copenhaguen (Dinamarca) i Anvers (Bèlgica). 
 
— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —