- podcasts -
Publicat el 16 de maig 2024

Silly Sundays és l’última sèrie de dibuixos animats de l’empresa d’animació irlandesa Cartoon Saloon. Es va llençar per primer cop en pantalla al juliol passat a les televisions irlandeses, i des de llavors està tenint molt d'èxit arreu del país. És un projecte completament finançat per la Unió Europea amb el programa Europa Creativa.

Es tracta d’una iniciativa que permet a molts països desenvolupar-se culturalment per fomentar la diversitat cultural a través del suport financer en sectors com el cinema, la música, les arts visuals i molts més. L’objectiu és recolzar-los i reforçar-los mitjançant la creació transnacional, la innovació i la mobilitat d’artistes i professionals d’arreu d’Europa. El pressupostos de la UE destinats a Europa Creativa es reparteixen en períodes de sis anys. Els diners invertits des del 2021 fins al 2027 sumen aproximadament 2.500 milions d’euros, i Silly Sundays s’ha pogut portar en pantalla gràcies a aquest finançament. 

És una sèrie colorida i alegre per a nens petits que relata les aventures de tres nens trapelles que descobreixen el món i la importància de valorar els petits detalls i la força de les relacions familiars. Tot passa en un poble on s’hi respira un aire fresc i on s’hi aprecia la pluralitat de cultures, accents i orígens. El lloc està inspirat de les costes espanyoles: és una picada d’ullet a la codirectora i creadora del projecte, Núria Gonzàlez Blanco, que, com bé indica el seu nom, és de nacionalitat espanyola. 

Blanco va estudiar animació al College of Art d'Edimburg i actualment treballa com a directora i productora a l’empresa de creació audiovisual irlandesa Cartoon Saloon amb seu al comtat de Kilkenny. Al llarg de la seva carrera artística ha guanyat nombrosos premis, i rebut diverses nominacions, entre les quals un Òscar pel projecte Late Afternoon. Silly Sundays ha estat realitzada juntament amb Fabian Erlinghauser, a qui el Diari de Barcelona ha pogut entrevistar.

‘Ona Europa’, una sèrie d’àudioreportatges produïda conjuntament entre el Diari de Barcelona i la Representació de la Comissió Europea a Barcelona. 

Nou joves periodistes tracten sobre diferents temàtiques que permetran als oients conèixer programes i iniciatives europees; i descobrir l’impacte que té la UE en la vida diària dels seus ciutadans, sobretot dels joves.

Els capítols han estat elaborats per estudiants de quart curs del grau en Periodisme de la UPF des de la ciutat on han cursat el seu Erasmus+ durant el curs acadèmic 2023/204: París (França), Siena (Itàlia), Lisboa (Portugal), Limerick (Irlanda), Praga (República Txeca), Copenhaguen (Dinamarca) i Anvers (Bèlgica). 
 
— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —