Les ONG avisen que els països pobres necessitaran 57 anys per vacunar tota la població si no es prenen "mesures urgents"
Per ACN
Publicat el 03 de juny 2021

L'aliança People Vaccine insta el G7 a "deixar de defensar els interessos" de les farmacèutiques i "comprometre's" a fer arribar vacunes contra la Covid-19 als països pobres. L'aliança de la qual forma part Oxfam Intermón o Global Justice Now, entre d'altres, avisa que més d'un milió de persones han mort pel virus des que els líders del G7 van rebutjar donar suport a aixecar temperament els drets de propietat intel·lectual de les vacunes contra el virus.

L'aliança de les ONG i activistes demana als líders, que es reuniran la setmana que ve, que no facin "promeses buides" i que "adoptin mesures urgents per acabar amb l'enorme bretxa de vacunació entre els seus països i els països pobres".

Segons dades de l'aliança, el 28% de les dosis subministrades al món han estat a països del G7, mentre que només el 0,3% s'han posat a països pobres malgrat tenir un volum de població similar. Amb aquestes xifres, calculen que les persones que viuen en països del G7 tenen 77 vegades més possibilitats de rebre una dosi de la vacuna que les que viuen en països més pobres. Així, l'aliança calcula que, al ritme actual, els països pobres necessitarien 57 anys per vacunar tota la població.

El comunicat de l'aliança People Vaccine arriba el mateix dia en què se celebra una reunió dels ministres de Salut del G7 i una setmana abans de la trobada dels líders on s'abordarà la pandèmia.

— El més vist —
- Comentaris -
- Etiquetes -
— El més vist —