Imatge aèria de la gran destrucció provocada per un bombardeig d'Israel a Gaza
Imatge aèria de la gran destrucció provocada per un bombardeig d'Israel a Gaza
Per ACN
Publicat el 19 de novembre 2023

A partir d'unes declaracions per part de la directora executiva del Programa Mundial dels Aliments de l'organització, Cindy McCain, l'Organització de les Nacions Unides (ONU) ha advertit aquest divendres sobre la "possibilitat immediata d'un episodi de fam" a Gaza.

McCain ha assegurat que el subministrament d'aigua i aliments a la zona és "pràcticament inexistent" i que la població està "desesperada" per obtenir assistència. 

La xifra de víctimes mortals palestines continua augmentant —les autoritats de la franja apunten que se n'han registrat 11.470—, d'altra banda, l'exèrcit israelià ha publicat diversos vídeos a X on afirma tenir proves que Hamàs ha estat operant des de l'interior dels hospitals de la zona.

L'ONU també ha denunciat que les comunicacions a Gaza han estat aturades "per complet", un fet que pot contribuir a "generar més pànic i desestabilitzar l'ordre civil".

Des de l'agència de l'ONU per als refugiats palestins (UNRWA), ha assegurat que aquest divendres no s'entregaran paquets d'ajuda des del pas de Rafah, precisament per la manca de combustible i l'apagada general de les telecomunicacions. "Tot plegat fa impossible que puguem coordinar combois humanitaris", ha manifestat la directora de comunicacions de l'UNRWA, Juliette Touma.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —