Open Arms salva a 144 persones en set operacions al Mediterrani
Per EFE
Publicat el 01 de setembre 2021

El veler Astral d'Open Arms ha salvat avui 23 persones, de manera que són en total 144 els migrants fora de perill en les set operacions de rescat efectuades en els últims dies a la Mediterrània Central, segons han informat fonts de l'ONG a Efe. 

"Rescatades 23 persones, entre elles una dona i 3 nens a la Mediterrània central. És la setena operació de rescat de la Missió 84 d'Astral", ha indicat el fundador de l'ONG, Oscar Camps, a les xarxes socials.

L'Astral ha localitzat aquest dimarts una barca en perill amb les 23 persones, a les quals ha assistit mentre avisava a les autoritats italianes, que les han recollit i traslladat fins al port de Lampedusa (Sicília, sud d'Itàlia), segons les fonts. L'última missió de l'Astral va començar el passat dia 23, quan el veler va sortir de Badalona i fins avui havia ajudat a 121 persones en sis operacions, a les quals se sumen les últimes 23 assistides.

Centenars de migrants estan arribant en els últims dies a les costes italianes, com els 539 que dissabte passat viatjaven amuntegats a bord d'un pesquer localitzat per la Guàrdia de Finança italiana i que van arribar a Lampedusa, en un dels majors desembarcaments que s'ha viscut a l'illa italiana. La seva arribada torna a congestionar el centre d'acollida de l'illa, on es troben 1.234 persones quan té cabuda per a uns 250, han informat els mitjans italians.

Dimarts passat havien arribat a l'illa un total de 507 migrants a bord de més de 20 embarcacions en tan sols 24 hores i encara que es procedeix a poc a poc al trasllat d'aquestes persones a altres localitats, la incessant arribada de més barques fa que el centre d'acollida estigui sempre desbordat.

Segons l'Organització Internacional per a les Migracions (OIM), a la "ruta de la Mediterrània central", la que porta de Líbia a Itàlia, 392 persones s'han ofegat des de principis d'any i 632 estan desaparegudes, el que fa un total de 1.024, segons el butlletí actualitzat a 21 d'agost.

A més, la Guàrdia Costanera de Líbia ha interceptat enguany 22.419 migrants, incloses 1.530 dones i 803 menors, en comparació amb 11.891 persones a tot 2020.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —