Open Arms
Per ACN
Publicat el 09 d’agost 2022

L'Open Arms Uno, el vaixell insígnia de l'organització Open Arms, ha salpat avui del Port de Barcelona cap al Mediterrani central per a la seva primera missió humanitària. L'ONG ja hi té el veler Astral en missió de vigilància i assistència i espera que tenir les dues embarcacions a la zona els permeti no deixar cap vida a la deriva.

En els darrers dies, l'Astral ha intervingut en nombroses operacions que han permès salvar més d'un centenar de persones al Mediterrani Central. L'embarcació ha estat aturada fins ara, ja que ha hagut de superar vuit mesos d'obstacles burocràtics, treballs i dificultats per poder salpar.

El vaixell va arribar al Port de Barcelona, el seu port base, a finals de maig i es va presentar oficialment en un acte el 8 de juny davant de la Rambla de Mar. Des de la seva arribada, l'Open Arms Uno va obrir les portes al públic i més de 5.000 persones van poder-lo visitar i conèixer les instal·lacions.

Vaixell més gran i segur

L'embarcació té 66 metres d'eslora i un tonatge quatre vegades superior al vell remolcador Open Arms. Duu a bord quatre llanxes de rescat i permetrà acollir unes 300 persones o fins a un miler en cas d'emergència.

La nau compta amb 31 places de tripulació de la missió, que engloba tant persones voluntàries com tripulació professional, i compta amb un hospital amb 26 llits, dos dels quals estan habilitats com a UCI. L'Open Arms Uno va ser construït a Noruega l'any 2000 i va ser cedit el 2021 pel president de l'organització Solidaire, Enrique Piñeyro.

L'ONG de Badalona fa valdre en un comunicat la necessitat de disposar d'un vaixell més segur: "Rescatar significa salvar vides, però també garantir la dignitat a la qual tenen dret totes les persones, vinguin d'on vinguin". Més d'un miler de persones han perdut la vida al Mediterrani des de principis d'any en un intent per arribar a Europa, segons dades de l'OIM recollides per l'organització.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —