La UPF i la UB han engegat la plataforma en format obert i gratuït
La UPF i la UB han engegat la plataforma en format obert i gratuït
Per Redacció
Publicat el 20 de gener 2022

La Universitat Pompeu Fabra i la Universitat de Barcelona han engegat un nou portal educatiu anomenat "Oralitat", per ajudar a professors i alumnes a treballar les seves habilitats orals. El portal, de caràcter obert i gratuït, ofereix una eina multilingüe en català, castellà i anglès per apropar les novetats sobre l'ensenyament de les habilitats orals a la comunitat educativa.

Pilar Prieto, professora ICREA del Departament de Traducció i Ciències del Llenguatge de la UPF, i Joan Carles Mora, professor del Departament de Llengües i Literatures Modernes i d'Estudis Anglesos de la UB, són els impulsors del portal. Afirmen que a més de llegir i escriure és important treballar l’expressivitat oral, un àmbit que s’ha deixat apartat en l’educació formal a Catalunya.


L'oferta formativa d’Oralitat consta de dos cursos online amb la finalitat que els usuaris adquireixin tècniques per parlar en públic a partir de consells pràctics formulats des de vídeos breus i que es podran posar en pràctica mitjançant exercicis autoevaluatius.

Ïo Valls, la investigadora de la UPF que coordina la iniciativa, ha indicat que els dos cursos "es poden cursar de principi a fi, seguint l'itinerari que hem dissenyat, però no és imprescindible" perquè cada vídeo funciona de forma independent.


Joan Carles Mora, Pilar Prieto, Ingrid Mora i Ïo Valls

La iniciativa és “única i pionera", formada per 19 experts, assegura Ingrid Mora, investigadora de la UB i una de les coordinadores del projecte. La plataforma disposa d'un espai específic per al professorat, amb recursos i eines per incorporar les habilitats orals a l'aula, i a l'apartat "Maleta d'Experiències" diferents docents de secundària expliquen experiències reeixides desenvolupades amb l'oralitat com a eix central.

‘Oralitat’ compta amb la col·laboració de la conselleria d'Educació, el suport de l'Associació Catalana d'Universitats Públiques, i del programa RecerCaixa.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —