Una missió d'Open Arms | ACN
Per ACN
Publicat el 24 d’octubre 2021

El fundador i creador de l'ONG Proactiva Open Arms, Òscar Camps, ha manifestat el seu desig que es faci "justícia" a les portes del procés a l'exministre de l'Interior italià Matteo Salvini que comença avui a Palerm per un delicte de segrest de persones per bloquejar 21 dies el desembarcament d'unes 150 persones a bord del vaixell Open Arms el 2019 . "És un èxit que es jutgi a aquest senyor, que la justícia el senti, li faci les preguntes que toca i a veure què diu i com ho argumenta", ha dit en declaracions a TV3. L'activista ha afirmat que fins que Richard Gere no va dir la seva no es va internacionalitzar el conflicte i van començar "a passar vergonya moltes persones".

Camps ha apel·lat a aquesta necessitat de justícia després de veure com van fer patir totes aquelles persones durant tants dies, i que venien de "segrestos, violacions, fins i tot tortures i esclavitud", i que necessitaven una assistència urgent i es va endarrerir vint dies per la decisió de Salvini. Camps ha recordat que se'ls va negar l'entrada i van haver de recórrer el decret que ho prohibia, i que al final van poder desembarcar els menors. "Vam esgotar totes les vies legals possibles perquè tot eren problemes legals i administratius", ha lamentat, davant d'unes persones que en aquell moment necessitaven certeses. "Va ser la topada més gran que hem tingut mai amb una administració", ha recordat.

L'activista ha recordat que va haver de córrer a Roma per reunir-se amb els advocats i després cap a Lampedusa per noliejar una embarcació i arribar fins a l'Open Arms per donar tot el suport possible a la tripulació.

Víctimes de la maquinària mediàtica

Camps ha assegurat que van ser víctimes, amb les 146 persones, de la maquinària mediàtica de dues administracions, i ha enumerat la italiana i també el govern espanyol, del qual no van rebre la trucada del consol ni resposta de ningú. Ha recordat que Espanya els va el port d'Algesires, a quatre dies de distància i que la tripulació ni el vaixell estaven en condicions d'afrontar. A més, en estar circumnavegats per l'administració italiana tampoc es podien moure de la posició en la qual es trobaven.

Pel que fa al govern italià, ha lamentat que Salvini mai va assignar un port i que tothom va quedar lligat de peus i mans. A més a més, ha criticat que d'altra banda feia "moltes estridències" a les xarxes socials dient per exemple que portessin els migrants a Eivissa. "És el moment que es jutgi aquesta situació", ha reiterat. Pel que fa a la pena, ha assegurat que va des de la inhabilitació a quinze anys de presó, ha estimat.

Sobre el futur de l'ONG, Camps ha dit que continuaran amb aquesta línia. "Tenim la flota que tenim i tant de bo poguéssim tenir alguna cosa millor", ha lamentat. Ara bé, ha avisat que mentre la ciutadania els doni suport, seguiran endavant després d'haver rescatat el passat estiu més de 400 persones.

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —