Oxfam Intermón critica els 'Pandora Papers' per ser un "forat negre"
Per Redacció
Publicat el 04 d’octubre 2021

La investigació del Consorci Internacional de Periodistes d'Investigació (ICIJ, per les seves sigles en anglès) anomenada Pandora Papers, en la qual es revelen els noms de més de 330 persones i organitzacions que haurien utilitzat paradisos fiscals, ja té les primeres reaccions. Una d'aquestes és la d'Oxfam Intermón.

Mitjançant un comunicat, Susana Ruiz, experta en política fiscal de l'ONG ha declarat que aquesta és una "altra impactant filtració que mostra la immensa quantitat de diners que es mouen en aquest forat negre que són els paradisos fiscals". També ha demanat que això sigui "un punt d'inflexió" per poder impulsar "una acció immediata, com es porta prometent des de fa molt temps".

Més de 600 periodistes de 117 països han analitzat durant dos anys 11,9 milions de documents procedents de 14 despatxos d'advocats especialitzats en la creació de societats 'offhsore' en paradisos fiscals. Alguns dels noms destacats són Pep Guardiola i Julio Iglesias.

Ruiz ha destacat que en aquestes "guarides" és on es troben tots els serveis públics que ens falten, els nostres hospitals i centres de salut que tanta falta van fer durant els moments més durs de la crisi sanitària provocada per la COVID a més dels sous del "personal docent, dels bombers, i altres serveis públics que falten".

També ha recordat que quan un govern s'excusi en què "no hi ha diners" per fer despesa pública, "ja saben on buscar". Segons la portaveu d'Oxfam Intermón, el cost que suposa per als governs de tot el món la utilització de paradisos fiscals es xifra en uns 427.000 milions de dòlars cada any. Malgrat tot, Ruiz lamenta que "les promeses dels diferents governs comprometent-se a posar fi als paradisos fiscals encara estan lluny de ser una realitat".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —