Eva Martínez al túnel del Palau Blaugrana, des d’on veu les actuacions del seu equip
Eva Martínez al túnel del Palau Blaugrana, des d’on veu les actuacions del seu equip
Eva Martínez al túnel del Palau Blaugrana, des d’on veu les actuacions del seu equip
Per Joan Calaf i Helena Castellà Batllori
Publicat el 03 de maig 2022

“Vull esperit d’equip, sacrifici i sobretot estima a l’esport i el Barça”. Fa vint anys que Eva Martínez és la coreògrafa i directora de l’equip de les Dream Cheers. Fa dues dècades que veu de primera mà l’evolució del Palau i de la seva gent al capdavant del grup d’animació de gimnastes. “El Palau Blaugrana és casa meva, jo el sento així”, afirma.

Com una entrenadora “pura i dura” que és, l’Eva sempre busca la perfecció: “En el millor club del món, hem de donar l’excel·lència. Per això hem de tenir el millor equip d’animadores”. En la seva selecció, no només vol gent que balli bé, sinó que també han de tenir esperit d’equip, sacrifici i, sobretot, estima al Barça.

“Mai en tinc prou, sempre busco algo diferent, que pugui innovar”, explica Martínez, que defensa com a pilars fonamentals la disciplina, el treball i la constància.


“Vull esperit d’equip, sacrifici i sobretot estima a l’esport i al Barça”


L’Eva comença la seva història com a cheerleader al Barcelona Dragons a la NFL Europe, on s’hi està 10 anys com a gimnasta. Posteriorment, es queda als Dragons com a coreògrafa, la NFL la promociona i l’envia als Estats Units per acabar de formar-se. A partir d’aquí comença el seu lligam al Barça.

L’any 2000, el Barça i la NFL firmen un acord per passar les animadores del futbol americà al bàsquet: “En el moment que el club no vol assumir un departament de cheerleaders, a mi se’m proposa la creació d’una empresa per contractar-me com a proveïdora”.

Des de llavors, per la contraprestació, l’Eva Martínez crea les Dream Cheers, un nom inspirat en l’històric ‘Dream Team’ de Cruyff. Actualment, amb una plantilla de 30 persones, es manté la figura de les cheerleaders, però també hi trobem els breakers, nois joves.


Martínez és la principal responsable de les coreografies: “Jo la creo, la dissenyo i la milloro. La treballem i quan ja la tenim passem a la següent. És continu, tenim un ritme molt ràpid”. En un temps mort d’un partit amb 50 segons d’actuació hi ha molt de sacrifici al darrere: “Fem un mínim de 10 hores setmanals d’entrenament”, apunta.

Però, com és el seu dia de partit? “Arribem tres hores abans per fer un assaig general a la pista del Palau amb el so i la ubicació real. L’actuació, que ja hem preparat prèviament al gimnàs, la fem a pista perquè tot surti perfecte”. L’equip crea unes 6 coreografies noves al mes, i ja té una centena de balls propis. “Ara el públic ens en demana moltes en català”, afegeix.

Ara bé, no només podem veure a les Dream Cheers al bàsquet: “També actuem a altres seccions com l’handbol o l’hoquei. Ens devem al club. Si ens ho demana allà estarem, evidentment que ho farem”. De fet, són diverses les empreses que les subcontracten: “Nosaltres hem actuat a la Copa del Rei de l’ACB durant deu anys consecutius”.

Afegeix: “A França som molt estimades. La Lliga nacional francesa ens contracta molt, hem fet molts all stars games. Lisa Strada, coreògrafa dels Lakers, em va demanar veure un entrenament i va quedar impressionada. Em va arribar a dir que no s’hauria imaginat que tinguéssim un grup d’animació tan potent”, afirma.

Eva Martínez porta tota una vida entregada al club i entén el Barça com una forma de viure. “M’aixeco i me’n vaig a dormir somiant amb tot el que he de fer. El meu cap és Barça al 100%. La lliga és molt llarga i hi ha moltes coses a innovar. És constantment anar pensant i tenir el Barça al cap”.

Però, el seu lligam i el de les Dream Cheers amb el club va més enllà: “Si hi ha una Copa del Rei i nosaltres no hi hem anat, jo tinc tot l’equip mirant la Copa i ho patim com un aficionat més”, conclou.

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —