La directora del Palau Robert i subdirectora de Difusió, Elisabeth Abad, explica les activitats que durà a terme el Palau Robert els pròxims mesos amb motiu del 25è aniversari
La directora del Palau Robert i subdirectora de Difusió, Elisabeth Abad, explica les activitats que durà a terme el Palau Robert els pròxims mesos amb motiu del 25è aniversari
Per ACN i Redacció
Publicat el 06 de setembre 2022

El Palau Robert celebrarà aquesta tardor el seu 25è aniversari amb estrena de logotip, una exposició commemorativa i una "festa grossa" el 17 de novembre, amb projeccions, un 'mapping' i intervencions artístiques en diferents disciplines.

En paral·lel, el centre de passeig de Gràcia amb Diagonal ha programat un últim quadrimestre del 2022 amb exposicions destacades com la que es dedicarà al programa 'Crims', de Carles Porta, o la que commemorarà els 180 anys de la firma de moda d'alta costura Santa Eulàlia.

També hi haurà exposicions per recordar el centenari de Ramon Trias Fargas, els cartells de la Diada, l'escriptor Jordi Sierra, la Memòria Democràtica, la tasca del fotògraf Gabriel Ferrater o els 30 anys d'informatius a la CCMA.

El Palau Robert com a centre d'informació i divulgació cultural es va inaugurar el 17 de novembre del 1997 –impulsat pel llavors conseller de la Presidència Xavier Trias- i enguany celebra el seu 25è aniversari.

Per recordar l'efemèride, s'ha creat un logotip commemoratiu, s'ha organitzat un concurs fotogràfic via Instagram, es farà una exposició commemorativa del 17 de novembre al 15 de gener del 2023 i se celebrarà festa grossa el mateix 17 de novembre amb projeccions, un mapping als murs del Palau, un recorregut pels valors del centre que s'hauran plantat al Jardí, intervencions artístiques en diferents disciplines, entreteniment per a tothom i "moltes sorpreses".

'Crims', una exposició immersiva

Pel que fa a les exposicions, destaca per sobre de totes la que es dedicarà al programa d'èxit de TV3 i Catalunya Ràdio 'Crims', de Carles Porta. Amb una inauguració prevista a mitjans d'octubre a la sala 3, es tractarà d'una mostra immersiva –amb eines de realitat augmentada- que farà un recorregut pels casos més recents de la crònica negra del país i que han quedat recollits en les tres temporades del programa de televisió. A més de l'exposició, mentre duri la mostra es faran visites guiades i taules rodones de temàtica relacionada.

180 anys d'alta costura amb Santa Eulàlia

Una altra de les exhibicions rellevants d'aquesta tardor al Palau Robert serà la que es dedicarà a la firma de moda Santa Eulàlia pel seu 180è aniversari. Serà del 15 de novembre al 20 de gener del 2023 a la sala 1, i efectuarà un recorregut per l'alta costura de la capital catalana entre els anys 1930 i 1990, època en què Barcelona va ser líder de creació de moda i epicentre important dins d'Europa. Els vestits exposats procediran de l'arxiu històric de Santa Eulàlia i de diversos museus i fundacions com el Museu del Disseny, el Museu del Vestido de Madrid, el Museu Tèxtil de Terrassa o la Fundació Antoni de Montpalau.

D'altra banda, també hi ha altres activitats que sobresurten a la cartellera del Palau Robert com la programació cultural 'La Mercè en família' –el pròxim 24 de setembre-; el cicle de concerts CatWoman-100% Dona amb Lídia Pujol i Gemma Humet –els dies 2 d'octubre i 13 de novembre-; o el Vermut de Llucià Ferrer –el 15 d'octubre i el 24 de desembre-. També es repetirà l'experiència del 2021 del 'Nadal en família', coincidint amb el període de vacances escolars.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —