- podcasts -
Per Laura Moreno
Publicat el 07 de juny 2024

El món observa Palestina expectant, mentre esdevé un dels fets més determinants del nostre segle. L’ONU ja alerta que la guerra a la Franja de Gaza no és només una crisi humanitària, sinó una crisi d’humanitat. Cada dia que passa sense una resolució pacífica, la barbàrie s’acomoda més en la societat. A ulls de tots, Palestina es converteix en un cementiri ple de víctimes innocents.

Es parla molt de que a la guerra hi ha regles, però entitats com Metges sense Fronteres, UNRWA o UNICEF denuncien que les zones segures delimitades per Israel no són respectades. El resultat són milers de famílies assassinades en bombardejos a zones civils i instal·lacions filantròpiques, que ja s’han convertit en el dia a dia d’aquest conflicte. Aquestes entitats reclamen respecte a la seva tasca humanitària, però es troben amb respostes cada vegada més violentes.

L’atac massiu i indiscriminat sobre la població palestina no cessa. Així ho confirmen els parents de les víctimes, que cada dia reben la notícia de la mort d’un dels seus familiars. Davant aquesta situació, els organismes de drets humans alerten que aquests actes assenten un precedent, perquè no ens enganyem, el que passa a qualsevol part del món, tard o d’hora, acabarà afectant-nos a tots, i més si es tracta de drets humans. 
 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —