Els eurodiputats proposen que almenys un 10% dels fons de recuperació es destinin al sector educatiu
Per ACN
Publicat el 15 de setembre 2022

El Parlament Europeu ha demanat que s'incrementi la inversió en salut mental i a les escoles per curar la "cicatriu" que ha deixat la pandèmia entre la gent jove. En una resolució aprovada aquest dimarts –amb 522 vots a favor, 12 en contra i 79 abstencions-, els eurodiputats han apuntat que la salut mental d'aquest col·lectiu "ha empitjorat significativament" des de l'esclat de la covid-19 i reconeixen que "se'ls ha pres" l'oportunitat de participar en activitats "essencials per al seu desenvolupament". En aquest sentit, els europarlamentaris proposen que almenys un 10% dels fons de recuperació i resiliència de la Unió Europea es destinin al sector educatiu i un 2% al sector de la cultura.

En paral·lel, la cambra demana que la inversió mitjana en educació i formació al conjunt de la UE superi el 5% del PIB, que és el percentatge actual.

Més enllà dels recursos econòmics, el Parlament també vol que la gent jove pugui gaudir de forma més senzilla d'ajuda psicològica. En aquest sentit, també insta a la Comissió Europea a designar un "Any Europeu de la Salut Mental" per impulsar campanyes que permetin crear consciència sobre aquesta qüestió.

Segons dades recollides pels eurodiputats, un 64% dels joves entre 18 i 34 anys es trobaven en risc de patir depressió a la primavera del 2021. Per altra banda, gairebé un de cada quatre adolescents va patir problemes de salut mental després de la pandèmia i, segons Unicef, el suïcidi és la segona causa de mort entre la gent jove.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —