Concentració contra l'operació Volhov
Per ACN
Publicat el 28 d’octubre 2020

Els partits i les entitats independentistes han convocat aquest dimecres la ciutadania a protestar contra la detenció de diverses persones de l'entorn de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i vinculades als preparatius del referèndum de l'1 d'octubre de 2017 per part de la Guàrdia Civil. A Barcelona, on s'ha fet una de les concentracions centrals, els concentrats han reclamat "una resposta unitària independentista" i també "fermesa per seguir endavant cap a la independència". Ho han demanat en un comunicat consensuat que ha llegit l'actriu Carme Sansa a l'avinguda de la Catedral, on s'han reunit desenes de persones per exigir l'alliberament dels detinguts.

Els convocants han assenyalat que les detencions d'aquest dimecres segueixen la mateixa dinàmica que les del 20 de setembre de 2017, quan la Guàrdia Civil va entrar a la Conselleria d'Economia i Hisenda amb una ordre judicial. "Les clavegueres de l'Estat, abocades a la persecució de l'independentisme, un projecte polític legítim i democràtic", han assenyalat. Així mateix, han denunciat que "a l'estat espanyol, ser independentista comporta acabar a la presó" i que l'administració estatal "només és capaç d’abordar el conflicte polític amb Catalunya amb operacions policials i amb repressió, detencions i empresonaments".

La concentració es volia estàtica i per això els organitzadors han recordat per megafonia als participants que havien de mantenir una distància de seguretat amb la resta de persones i dur mascareta. Per aquest motiu els manifestants s'han situat en parelles o individualment a una certa distància de la resta mentre exhibien cartells i estelades i clamaven "llibertat presos polítics" i "independència". Entre els assistents, s'hi ha vist els diputats al Parlament Carles Riera (CUP), Francesc de Dalmases (JxCat), Assumpció Laïlla i José Rodríguez (ERC), així com la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie.

L'acte s'ha reproduït a diverses poblacions catalanes com les capitals de comarca i en tots ells s'ha llegit el mateix manifest. L'acte ha durat pocs minuts i després s'ha donat per acabat per part dels organitzadors.

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —