[#if caratula??]
  [#if caratula?is_hash]
    [#if caratula.alt??]
      ${caratula.alt}
    [/#if]
  [/#if]
[/#if]
Per ACN i Redacció
Publicat el 11 de febrer 2021

Les candidates de Junts per Catalunya, la CUP i el Partit Demòcrata de Catalunya, Laura Borràs, Dolors Sabater i Àngels Chacón, respectivament, i el secretari de comunicació d'Esquerra Republicana de Catalunya, Sergi Sabrià, s'han compromès per escrit en nom de les seves formacions a no pactar un govern amb el PSC després de les eleccions del 14 de febrer.

A la proposta de l'entitat Catalans per la Independència, els quatre representants polítics han signat un document que especifica que "sigui quina sigui la correlació de forces sorgida de les urnes, en cap cas es pactarà la formació de govern amb el PSC". El text també consta de la signatura de Primàries Catalunya.

La resposta de Salvador Illa

El candidat el PSC al 14-F, Salvador Illa, ha criticat aquest pacte i ha afirmat que és "la foto de Colón de l'independentisme". En una entrevista a Antena 3 i a la Cadena SER, Illa ha dit que és "un error" i que "retrata els seus firmants".

"Proposen que es perpetuï la decadència, l'odi, la confrontació i que hi hagi més del mateix", ha criticat el socialista, que ha descrit l'entesa com "el pacte contra-Illa". El cap de llista ha apel·lat al "canvi" que considera que només proposa la seva candidatura perquè si governen els independentistes "repetiran el fracàs".

Al text signat pels dirigents dels partits independentistes es recorda que el 2017 aquestes formacions es van comprometre en campanya "de manera inequívoca" a "restituir el govern legítim" i a fer "efectiva" la república catalana.

"Malauradament", continua l'escrit, l'objectiu no s'ha dut a terme i els partits tampoc no han estat capaços de teixir una estratègia conjunta per assolir-lo. "Tampoc han estat capaços de preservar la unitat necessària per defensar les institucions del país ni per fer front a la repressió de l'estat espanyol".

En tot cas, el manifest també subratlla que les eleccions són una oportunitat més per aconseguir la força necessària que permeti "poder fer efectiva la república catalana". Per a això, però, cal aconseguir "el màxim de suports de polítics compromesos de forma inequívoca amb avançar en la seva materialització i plantar cara als partits responsables de la repressió", conclou. 

 

— El més vist —
- Comentaris -
- Etiquetes -
— El més vist —