- vídeos -
Penelope Wilton
Per Rafa L. Recuenco i Marta Magdalena García
Publicat el 08 de maig 2023

El viaje de Harold (The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry en el seu títol original) és la nova pel·lícula de la cineasta Hettie Macdonald. Ha estat un dels films de la selecció oficial del BCN Film Fest i la seva estrena a sales del país serà el 25 d'agost.

Un matí qualsevol, Harold Fry (Jim Broadbent) surt de casa per tirar una carta a la bústia. Acabat de jubilar, Harold respon la missiva de Maureen (Penelope Wilton), una vella amiga i companya de feina que, després d'un silenci de gairebé 20 anys, acaba de comunicar-li que està ingressada en un hospital a punt de morir. Quan Harold es disposa a enviar la carta, un impuls sobtat el commina a portar ell mateix el missatge a la seva destinatària en un viatge improvisat, a peu, d'un extrem a l'altre del país.

El Diari de Barcelona s'ha interessat per aquesta història i s'ha desplaçat a l'Hotel Casa Fuster, on hem pogut parlar una estona amb la seva protagonista: Penelope Wilton (Scarborough, 1946).

El passat de Wilton ha estat vinculat al teatre des que va debutar a Broadway el març de 1971. A partir de la dècada dels 80 es va fer coneguda per protagonitzar amb Richard Briers la comèdia de la BBC Ever Decreasing Circles (1984–1989), també per interpretar Homilia a The Borrowers (1992) i The Return of the Borrowers (1993); i pel seu paper de la vídua Isobel Crawley al drama d'ITV Downton Abbey (2010-2015). També va interpretar el paper recurrent de Harriet Jones a Doctor Who (2005–2008) i Anne a la comèdia obscura de Netflix de Ricky Gervais After Life.

Wilton va ser nomenada Oficial de l'Ordre de l'Imperi Britànic (OBE) en els premis d'Any Nou de 2004 i va ser elevada a Dame Commander de l'Ordre de l'Imperi Britànic (DBE) en els premis d'aniversari de 2016, pels seus serveis al teatre.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
- vídeos -
— El més vist —