Zeroport
Per ACN
Publicat el 24 de gener 2023

La plataforma Zeroport lamenta que l’ampliació de l’aeroport del Prat estigui centrant la negociació dels pressupostos de la Generalitat entre el Govern i el PSC. En un comunicat, critica que els socialistes catalans actuïn com a “braç parlamentari” de la patronal, que té en aquest projecte, exemple de “negacionisme climàtic”, la seva gran “obsessió”.

També diuen “no entendre” com el govern català "no es pren seriosament ni acata" les directrius europees i, per tant, no manté una posició ferma contrària a l’ampliació de l’aeroport. Per tot això, la plataforma ha convocat una concentració de protesta el dijous 26 de gener a les 17.00 hores a davant la seu del PSC a Barcelona.

Amb la concentració volen assenyalar públicament i dir prou a la deriva dels sectors polítics que irresponsablement impulsen l’agenda de la patronal, tot ignorant el context d’emergència climàtica i de crisi energètica i de biodiversitat en què ens trobem.

“Arran de la negociació dels pressupostos de la Generalitat, estem assistint a un espectacle d’irresponsabilitat per part de diversos representants de partits polítics que pressionen a favor d’una sèrie de macroprojectes que es poden qualificar d’aberracions pel que fa a les seves conseqüències ambientals, energètiques i socials”, apunten al comunicat.

En el cas de l’ampliació de l’aeroport del Prat, la plataforma exigeix que es descarti un projecte propi del negacionisme climàtic i que es faci cas a una majoria social que s’oposa a l’ampliació de l’aeroport, tal com reflectia l’enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió de la Generalitat de finals de 2021, i que es va fer palès en la gran manifestació que va tenir lloc al Baix Llobregat i a Barcelona el 19 de setembre del mateix any.

Zeroport recorda que Catalunya no té un problema de falta de capacitat de les seves infraestructures aeroportuàries, sinó un problema de falta de polítiques per a un decreixement de l’activitat de l’aviació.

Aquí, critica que el govern català “només escolti els mateixos actors de sempre, sindicats i patronals, i no els arguments de la ciutadania organitzada, basats en nombroses evidències científiques i en un gran consens social”. En aquest sentit, adverteixen que no acceptaran “ampliacions encobertes amb altres denominacions, com ara millores de gestió, modificacions o noves configuracions”, fetes a partir de pactes polítics curtterministes i contraris a l'interès general.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —