El tinent de l'alcaldia de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, durant una atenció als mitjans després de la revetlla de Sant Joan
El tinent de l'alcaldia de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, durant una atenció als mitjans després de la revetlla de Sant Joan
Per ACN
Publicat el 24 de juny 2022

Les platges de Barcelona recuperen el protagonisme per Sant Joan acollint unes 60.000 persones durant la nit. Ha estat l'espai de "màxima concentració" durant la revetlla, segons ha explicat aquest divendres al matí el tinent de l'alcaldia de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, que fa un "balanç positiu" de "les activitats" en aquests espais.

"Suposa la recuperació de la plena normalitat", ha dit remarcant que 60.000 persones és "una quantitat que sembla anterior a la pandèmia. Tanmateix, a la Barceloneta hi hagut fins a 32 incidents, dels quarts cinc han estat agressions masclistes. Segons Batlle, només en aquest barri s'han gestionat dues agressions sexuals, un cas d'abús sexual i dos casos de "molèsties" en espais públics.

"Dintre dels espais de revetlla hi ha hagut normalitat. Evidentment, en una ciutat tan densa i intensa com la de Barcelona es produeixen incidents al llarg de l'any i al llarg de la nit", ha dit Batlle preguntat per si aquest tipus d'atacs masclistes entren dins de la "normalitat" que havia mencionat.

Batlle ha defensat que el "reforç" dels "itineraris segurs" des de llocs de màxima concentració, fins al transport públic "ha funcionat. També ha destacat els punts d'acompanyament i d'informació liles, però allà no tenen "coneixement" de cap "atenció de rellevància".

Reobertura de platges

"Les platges ja estan desallotjades, els serveis de neteja estan acabant la feina. Per tant, podem dir que és una revetlla dins de la normalitat, amb una important concentració de gent", ha remarcat Batlle. La previsió inicial era iniciar el dispositiu de neteja a les sis del matí, però finalment a les platges de la zona de ciutat vella han començat "una mica després de les sis", mentre que la policia ha "aconsellat" el desallotjament de les platges de Sant Martí a dos quarts de set. Un desallotjament que, segons Batlle, s'ha fet amb "normalitat".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —