pODEM
Per ACN
Publicat el 06 de desembre 2023

El portaveu de Podem, Pablo Fernández, ha advertit aquest dimecres en una entrevista a Catalunya Ràdio que a partir d'ara el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el PSOE, hauran de negociar amb la seva formació "totes les lleis" al Congrés, "començant pels pressupostos" però també "qualsevol iniciativa".

"Podem tindrà veu pròpia al Congrés, i intentarem ampliar els drets i millorar la vida de la gent", ha dit, de manera que "quan el PSOE porti al Congrés qualsevol iniciativa, l'estudiarem, presentarem esmenes i actuarem en conseqüència". Fernández ha apuntat la possibilitat que Podem es presenti a les pròximes eleccions europees. "Estudiarem si anar sols o amb altres formacions", però "sempre sense vetos i amb primàries".

Fernández ha justificat la decisió de la seva formació d'abandonar el grup de Sumar al Congrés i anar al Mixt per la necessitat de disposar d'"espai" propi. "Portem mesos intentant parlar amb Sumar", per poder "intervenir, presentar iniciatives i participar" als debats, però "se'ns ha impedit" de forma "sistemàtica".

Segons Fernández, la sortida de Sumar no es pot considerar en cap cas un exercici de "transfuguisme". Les bases de Podem, ha dit, van deixar "ben clar" fa un mes la necessitat que la seva formació disposés "d'autonomia política" i "dins de Sumar era impossible fer-ho". "Ens han arribat a impedir que registréssim proposicions de llei", ha recordat.

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —