Anna Fernández: "Línies rectes"
Publicat el 01 de març 2021

Línies rectes

Sentim l’empremta d’un traç secant:
un 
            a sobre
            a sota
l’altre.

Vivim en perpendicular
i somiem en paral·lel.
Temem l’horitzontalitat
però sabem que el vertigen

sempre
és
vertical.

 

Anna Fernández ens recita Línies rectes, un poema que forma part del llibre que està escrivint actualment, intitulat Partir. El nom fa referència al fet de marxar d'un lloc, però també al fet de fragmentar. "Fa un any i mig que visc a la Catalunya del Nord, a Perpinyà. Quan vaig saber que marxaria, fa gairebé dos anys, vaig començar a treballar en aquest poemari, que parla del que significa marxar d’un lloc", explica Fernández al Dari de Barcelona. "Jo havia viscut a Terrassa tota la vida amb la mateixa gent i per això vaig voler veure què sorgia en mi veient les coses des d’una altra perspectiva". 

El llibre ja està en un procés molt avançat, Fernández n'està polint detalls. Per a ella, aquest nou poemari l'escriu des d'un punt de vista més racional que amb Cova, que és molt més instintiu i emocional. 

"Línies rectes per a mi era haver vist què és el que ens passa amb les relacions humanes". Per a la poetessa, el poema intenta plasmar certes tendències que se segueixen, sobretot, en les relacions amoroses. Jocs de poder que ens determinen i ens condicionen, però que, per contra, esdevenen molt sovint inevitables. "És un poema que vaig escriure durant el confinament, perquè va ser una època molt reveladora i on, bàsicament, li vaig donar molt al tarro", assegura.


"El poema intenta plasmar certes tendències que se segueixen, sobretot, en les relacions amoroses"


Anna Fernández (Sabadell, 1986) és poeta i mestra a la Bressola, Catalunya del Nord. Llicenciada en Història de l'Art, ha treballat durant molts anys com a llibretera i ara compagina la docència amb l'escriptura. Té un blog propi al digital de cultura Surtdecasa.cat, on escriu regularment. Cova és el seu primer poemari (Fonoll, març 2019). Forma part de l'espectacle Intempèrie juntament amb la cantautora Nunu Garcia Duran i la il·lustradora Judith con H. Actualment escriu el seu segon poemari. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —