Les culleretes són veganes i s’han de consumir preferentment abans d’un any
Per Helena Oset i Maria Pratdesaba
Publicat el 12 de maig 2021

Les últimes gotes del gelat se’t desfan a la boca. Ja has escurat tots els racons de la terrina i veus que arriba el final. Però no ho és, encara et pots menjar la cullera. De civada o xocolata, el que des de sempre havia estat un utensili, ara és una part més de l’experiència.

Aquesta va ser la idea de Marta Maneja i Hernán Hernández, fundadors de la start-up Gloop. Amb l’objectiu de substituir els plàstics d’un sol ús, han creat culleres i canyetes comestibles a partir d’ingredients com farina d’arròs i oli vegetal. La seva intenció, asseguren, és trobar una solució innovadora a un problema que afecta territoris d’arreu del món.

El projecte va sorgir a principis de 2020 durant un viatge a l’Índia. Allà, segons els joves emprenedors, van trobar-se una mostra del pitjor i el millor en termes de sostenibilitat.

Segons la Comissió Europea, més del 80% de la brossa que es troba al mar és plàstic. A Espanya, es calcula que cada persona consumeix de mitjana 110 canyetes a l’any, les quals tarden més de 500 anys a degradar-se. Davant d’això, el Parlament Europeu prohibirà l’ús de plàstics d’un sol ús a partir del pròxim 1 de juliol.


Marta Maneja i Hernán Hernández són estudiants del grau LEINN a Barcelona Font: GLOOP

El preu de ser sostenible

El principal repte al qual s’enfronten els fundadors de Gloop, expliquen, és el preu. “Nosaltres diem que tothom és molt sostenible fins que s’adona que ha d’invertir més diners de la seva butxaca”, asseguren. Per reduir al màxim els preus dels seus productes i generalitzar-ne l’ús, estan buscant finançament extern. A través dels premis #EmprendedorZ, organitzats per TikTok i el diari digital Ac2ality, la start-up va rebre una recompensa de 10.000 euros.

Hernández i Maneja, però, afirmen que “el millor finançament és el dels clients”, motiu pel qual ara pretenen centrar-se en la venda i arribar a 75 establiments durant la campanya d’estiu. Fins al moment, Gloop ha distribuït més de 33.000 canyetes i culleres en 20 establiments diferents de tot Espanya i es plantegen ampliar la gamma de productes amb la creació, per exemple, de pals de sushi o culleres per remenar el cafè.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —