El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, en un míting de la campanya de les eleccions a Galícia
El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, en un míting de la campanya de les eleccions a Galícia
Per ACN
Publicat el 11 de febrer 2024

El PP creu que es podria oferir un indult condicionat a l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i a la resta d'exiliats arran del procés independentista si mostren penediment i s'entreguen a la justícia espanyola. Això inclouria la secretària general d'ERC, Marta Rovira, i els exconsellers Toni Comín i Lluís Puig. Ho han plantejat fonts populars aquest dissabte com a alternativa a la llei d'amnistia que s'està tramitant al Congrés dels Diputats.

Tot i que el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, s'ha mostrat contrari a indultar Puigdemont, les citades fonts creuen que es podria fer sempre que es presentessin als tribunals espanyols i que es penedissin dels fets de l'any 2017, amb un compromís explícit de no repetició.

Favorables a la "reconciliació" amb l'independentisme

En un acte en la campanya electoral fet a Sarria (Galícia), Feijóo s’ha mostrat també favorable a la “reconciliació” amb l’independentisme català després que la direcció del partit hagi admès que van estudiar "24 hores" una amnistia per a Puigdemont durant les negociacions per formar govern, després de les eleccions del mes de juliol de 2023.

Els populars han reconegut que hi va haver contactes amb Junts després dels comicis, una situació que va provocar la censura pública del líder del PP a Catalunya, Alejandro Fernández, contrari a pactes amb la formació de l'expresident.

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —