pegasus
Per ACN
Publicat el 18 de març 2023

El president del comitè de l'Eurocambra que investiga l'ús de Pegasus a la UE, Jeroen Lenaers, i la ponent, Sophie In't Veld, confien poder reunir-se amb membres del govern espanyol en la visita a Madrid del pròxim dilluns i dimarts.

En un comunicat, ambdós membres del comitè, que formen part de la delegació que viatjarà a Madrid, han esperat poder trobar-se amb el màxim de representants de l'executiu espanyol possible malgrat tractar-se d'un "moment complicat pel calendari polític nacional". "És important per a la nostra investigació intercanviar impressions amb tots els actors rellevants abans de la fi del nostre mandat en uns mesos", ha assegurat Lenaers.

"Viatgem a Espanya per entendre millor els controls i equilibris vigents en el país per prevenir qualsevol ús il·legal dels programes espia. Durant la visita, esperem sentir de primera mà dels representants governamentals i del parlament quins sistemes existeixen per a la compra i autorització de programes com Pegasus. També volem reunir-nos amb víctimes i conèixer els seus testimonis", ha apuntat el president del comitè.

Al seu torn, la ponent ha confiat que els rebin "tants representants governamentals com sigui possible". "Queden preguntes per respondre i esperem obtenir respostes", ha remarcat, tot subratllant que reunir-se amb membres de l'executiu espanyol "seria de gran ajuda per a la investigació".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —