- podcasts -
Publicat el 29 de març 2021
Duració 7'2

Els científics porten dècades intentant donar respostes empíriques a una pregunta que els humans ens hem fet des de sempre: com s’aconsegueix la felicitat? S’han creat variables i indicadors matemàtics que pretenen trobar la font de la felicitat, i quasi tots busquen el mateix: veure quina importància hi juguen els diners.

Un grup d’investigadors de la UAB, entre els quals hi ha la Sara Miñarro, ha conclòs que les societats menys monetitzades tendeixen a ser més felices. Tot i que l’estudi s’ha fet a l’Àsia Sud-oriental i els resultats són difícils d’exportar, sí que deixa clar que el creixement econòmic i la mercantilització no són necessàriament els millors ingredients per una societat feliç.

Però els sociòlegs crítics, com Fefa Vila Núñez, avisen que la cerca intensiva de la felicitat no és més que una construcció del capitalisme per vendre mercaderies com l’oci, el turisme o els llibres d’autoajuda. I és que el sector de l’autoajuda ha duplicat les seves vendes en la darrera dècada, coincidint amb la crisi econòmica. El psicòleg Luis Valero assegura que no són més que “una estratègia de les editorials per vincular la felicitat amb el consumisme”.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —