Un turista fa el check-out al finalitzar la seva estada a l'hotel Ohla de Barcelona
Per ACN
Publicat el 11 d’agost 2023

El preu mitjà diari per una habitació d'hotel a Barcelona ha crescut un 18,4% durant el primer semestre en comparació amb el mateix període de l'any passat, fins als 172,6 euros. Segons les dades de la consultora Cushman&Wakefield, la capital catalana és el segon destí més car de l'estat espanyol, només superat per Marbella (240,8 euros).

La xifra també es troba per sobre dels registres del 2019, abans de la pandèmia (148,1 euros). La consultora ha atribuït l'increment a la recuperació del turisme internacional i ha anticipat que els preus es podrien moderar en els pròxims mesos perquè la demanda en alguns països "presenta símptomes d'estar tocant sostre". Al conjunt de l'estat espanyol, el preu mitjà per habitació ha estat de 135,8 euros, un 10% anual més.

Segons Cushmhan&Wakefield, les xifres confirmen la "plena recuperació" de l'activitat hotelera i turística a l'estat espanyol. El codirector de la consultora, Albert Grau, ha assegurat que els preus han pujat com a fruit de la inflació i per la "consistència" de la demanda.

L'ocupació encarà no ha assolit els registres prepandèmics

Pel que fa a ocupació, les dades d'enguany han millorat les de fa un any, però encara no han assolit els registres prepandèmia. A Barcelona, fins al juny l'ocupació ha estat del 75,9%, per sobre del 2022 (65,6%), però per sota del 2019 (77,2%). A arreu de l'estat espanyol es va situar en el 72,4%.

En relació amb els ingressos per habitació disponible, a la capital catalana ha estat de mitjana 130,9 euros, superant així les xifres de l'any passat (95,7 euros) i d'abans de la pandèmia (114,3 euros).

El baròmetre que publica semestralment Cushman&Wakefield recull dades de 1.200 hotels i 150.000 habitacions de l'estat espanyol.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —