Microorganismes marins | ICM-CSIC
Microorganismes marins | ICM-CSIC
Per ACN
Publicat el 25 de novembre 2021

Un nou estudi liderat per l'Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC) de Barcelona revela que entre la Mediterrània i la part més propera de l'Atlàntic es poden diferenciar més de 12.000 espècies de bacteris i arqueus. Es tracta del primer catàleg de biodiversitat microbiana de la Mediterrània i identifica quines espècies hi ha a cada capa d'aigua i quins són els factors que més n'afecten la distribució.

Aquesta xifra contrasta amb les aproximadament 17.000 espècies que es creu que viuen a la Mediterrània, comptant des de microbis fins a balenes, i evidencia que la major part de la diversitat del mar és microbiana.

Conèixer quins microorganismes es troben a l'oceà i quina és la seva distribució en funció de les condicions ambientals és crucial per poder predir com evolucionarà l'oceà i com s'adaptarà als grans canvis que han de venir, constaten els investigadors.

Segons el treball, publicat aquest mes a la revista especialitzada Limnology and Oceanography, el nombre d'espècies microbianes és menor a la part més oriental de la Mediterrània a causa del descens de la productivitat des de l'oest cap a l'est.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —