Imatge de la barcassa salvada
Per EFE
Publicat el 17 d’agost 2022

L'"Open Arms Uno", el nou vaixell de l'ONG badalonina Open Arms, ha salvat 101 migrants que es trobaven en una llanxa pneumàtica a la deriva en el Mediterrani central, ha comuicat l'organització en les seves xarxes socials. Es tracta del primer salvament del nou vaixell de l'ONG, que ja ha realitzat 93 missions en aquesta zona del Mediterrani.

L'Uno va rellevar el veler Astral, que en la seva missió va posar fora de perill a més de 100 persones en els últims dies i va advertir la Guàrdia Costanera italiana perquè poguessin ser rescatades i portades a terra.

"Les dues embarcacions d'Open Arms presents en la zona ens permetran complir amb el nostre compromís més essencial, que és protegir la vida de les persones en situació de vulnerabilitat i complir amb l'obligació de no deixar cap vida a la deriva, com estipula el dret marítim internacional i els convenis internacionals", expliquen des de l'ONG.

Més enllà de les xifres, persones

Entre l'1 de gener i l'11 d'agost d'enguany han desembarcat en les costes italianes 45.664 immigrants, un 40,3% més que en el mateix període de l'any passat, segons l'informe del ministeri de l'Interior italià publicat el 15 d'agost.

La meitat d'aquests migrants van arribar de manera independent, el 46,7% dels migrants desembarcats enguany van ser rescatats després de donar l'alarma, el 16% d'ells per vaixells humanitaris d'ONG.

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —